Міністерство оборони України в суботу почало використовувати систему розпізнавання осіб американської компанії Clearview AI

Міністерство оборони України в суботу почало використовувати систему розпізнавання осіб американської компанії Clearview AI, яка має доступ до бази з 10 млрд фото, 2 з яких – з мережі ВКонтакте.

Про це повідомив Reuters  із посиланням на директора компанії Хоан Тон-Тхат.

Американський стартап запропонував встановити особи російських нападників, боротися з дезінформацією та ідентифікувати загиблих.

Україна отримала безкоштовний доступ до потужної пошукової системи Clearview AI з розпізнавання осіб, що дозволяє, серед іншого, перевіряти людей на контрольно-пропускних пунктах, — додав Лі Волоські, радник Clearview та колишній дипломат при президентах США Бараку Обамі та Джо Байдену.

Після того, як Росія вторглася в Україну, виконавчий директор Clearview Хоан Тон-Тхат надіслав Києву листа з пропозицією про допомогу.

Clearview заявив, що не пропонував цю технологію Росії, яка називає свої дії в Україні спецоперацією.

Міністерство оборони України наразі не відповіло виданню на запити про коментарі.

Засновник Clearview сказав, що його стартап має в своєму розпорядженні більш ніж 2 мільярди зображень з російської соціальної мережі «ВКонтакте», з бази даних, яка налічує понад 10 мільярдів фотографій.

Ця база даних може полегшити Україні ідентифікувати загиблих (навіть із пошкодженими особами) порівняно з розпізнаванням особи за відбитками пальців.

У листі Тон-Тхата також йдеться, що технологія Clearview може допомогти знайти родичів, виявити російських військових, розвінчати помилкові повідомлення, пов'язані з війною, у соціальних мережах.

--------------------------------------------------------------------------------------

Министерство обороны Украины в субботу начало использовать систему распознавания лиц американской компании Clearview AI, которая имеет доступ к базе из 10 млрд фото, 2 из которых – из сети "ВКонтакте".
Об этом сообщает Reuters со ссылкой на директора компании Хоан Тон-Тхат
Американский стартап предложил установить личности российских военнослужащих, бороться с дезинформацией и идентифицировать погибших.
-Украина получила бесплатный доступ к мощной поисковой системе Clearview AI по распознаванию лиц, что позволяет, среди прочего, проверять людей на контрольно-пропускных пунктах, - добавил Ли Волоски, советник Clearview. 
После того, как Россия вторглась в Украину, исполнительный директор Clearview Хоан Тон-Тхат сам направил Киеву письмо с предложением о помощи.