Міністр транспорту та інфраструктури Уралоглу взяв участь у «Спеціальному міністерському круглому столі щодо відновлення України»

Міністр транспорту та інфраструктури Уралоглу взяв участь у «Спеціальному міністерському круглому столі щодо України» під час саміту Міжнародного транспортного форуму, який проходив у Лейпцигу, Німеччина.

Міністр транспорту та інфраструктури Абдулкадір Уралоглу виступаючи на поточному Міжнародному транспортному форумі (ITF) у Лейпцигу, Німеччина, заявивив, що в ITF ведуться інтенсивні дискусії щодо впровадження альтернативних транспортних систем.

Уралоглу заявив:

"Ми щороку беремо участь у ITF. Основними темами тут є запровадження альтернативних транспортних систем, створення альтернатив у тих самих системах, створення альтернатив існуючим у повітряним маршрутам, морським та залізничним.

Звичайно, наш порядок денний стосувався транспорту. Можу сказати, що багато учасників з усього світу. Були загальні дискусії, що там можна зробити. У Туреччині ми вже мали меморандум про взаєморозуміння з цього питання, підписаний у 2002 році нашим президентом і віце-прем’єр-міністром, відповідальним за реструктуризацію. Ми докладаємо необхідних зусиль, щоб задовольнити його вимоги. Також 31 січня в Стамбулі був форум з відновлення України, ми там були. Ми там провели необхідні зустрічі з нашими співрозмовниками".

"Я знаю, що транспортні споруди, пошкоджені після лихоліття війни, були відновлені турецькими компаніями, повернувшись в Україну", - додав він.

Підкреслюючи, що турецький підрядний сектор має дуже серйозні інвестиції та зобов’язання в Україні, Міністр Уралоглу сказав:

"Я знаю, що транспортні структури, які були пошкоджені під час війни, були відновлені турецькими компаніями, які повернулись в Україну. Ми також заохочували їх у цьому сенсі.

Туреччина показала, на що вона здатна, коли дипломатії дають можливість завдяки зерновому коридору та об’єднанню сторін у Стамбулі.

Сильна воля нашого Президента і той факт, що він єдина країна, яка все ще розмовляє з обома сторонами війни і дотримується свого слова, справді цьому сприяє", – сказав він.