Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський ініціював «модель» щодо підробітку поліцейськими по охороні об'єктів

Цікаво яку «модель» знайде МВС України і Народні депутати України щоб задовольнити ініціативу міністра щодо "підробітку" поліцейськими по охороні об'єктів. Наприклад, напевно треба вносити зміни в Статтю 66. «Службове сумісництво поліцейських» Закону України про Національну поліцію України де чітко визначено, що - «Поліцейський не може під час проходження служби займатися іншою оплачуваною діяльністю, крім науково-педагогічної, наукової або творчої».

Напевно міністр (його радники) сподівається на пункт 20 статті 23 Закону України «Про Національну поліцію» - але хтось повинен пояснити міністру, що ця стаття писалась виключно для підрозділів Поліції охорони, які знаходяться поза межами фінансування із державного бюджету і прихід в цю сферу звичайних поліцейських (патрульні, слідчі та інш.) призведе до скритого конфлікту в середені системи.

Невідомо що там буде з механізмом по сплаті податків з цих договорів охорони, з виконанням Закону України «Про боротьбу з корупцією», «Положення про проходження служби», з подачею щорічної декларації до НАЗК, де потрібно зазначати додатковий заробіток …

Поки питань більше ніж відповідей.