Місяць з початку вторгнення раши в Україну

Рівно місяць...

Ранок 24 лютого 2022 багато хто запам'ятає назавжди. Телефонний дзвінок: Війна. Росія напала на Україну. Війська рф увійшли на нашу територію не лише з боку кордону з Росією, а й з боку кордону із Білоруссю. Було завдано ракетних ударів по багатьох аеропортах. О 4 ранку. Коли мирні жителі мирних міст спали.

Сьогодні 29 день війни. За цей час росія втратила тисячі одиниць бойової техніки, вбито понад 15,8 тис. російських окупантів. За цей час рф змінила кілька версій, чому вторглась в Україну - від спецоперації з порятунку якогось населення до створення "бойових" птахів.

За цей час росія опинилася на межі дефолту та ізоляції від усього світу.

За цей час Україна згуртувалася. Допоки в росії стоять у черзі за цукром, в Україні стоять у черзі, щоб записатися до Тероборони. Допоки росія возить за собою пересувні крематорії та не забирає тіла своїх загиблих солдатів, наші люди з останніх сил вивозять з-під обстрілу тварин.

Минув місяць відколи кат путін о 04:40 ранку 24 лютого оголосив війну Україні. 

Вранці 24 лютого московія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі. Україна чинить запеклий опір.



Рада безпеки ООН 24 лютого о 4:30 розпочала термінове засідання з приводу загострення ситуації довкола України. Засідання було ініційоване українською стороною.

Під час термінового засідання Радбезу ООН військовий злочинець володимир путін о 4:40 24 лютого заявив про проведення спеціальної операції проти України. Таке рішення він ухвалив після звернення ватажків так званих «ДНР» та «ЛНР».

24 лютого на світанку Росія напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із території Білорусі й окупованого Криму. Російська армія обстріляла із артилерії українські прикордонні застави. Одночасно були завдані удари, зокрема із повітря, по понад 40 об'єктах військової інфраструктури в майже у всіх регіонах країни. 

Після цього розпочався рух танкових колон та живої сили вглиб території України.

Володимир путін це назвав «спецоперацією на Донбасі», а метою оголосив – «демілітаризацію і денацифікацію України».

Збройні сили України, Національна гвардія та загони територіальної оборони розпочали чинити запеклий опір.
В Україні був оголошений воєнний стан і загальна мобілізація.

Триває 29-й день війни. Військові України продовжують вести важкі бої на підступах до низки міст. У більшості випадків російські військові зазнали серйозних втрат, намагаючись прориватися до Харкова, Маріуполя, Херсону, Чернігова, Києва. 

Станом на 24 березня загальні бойові втрати серед особового складу окупантів склали близько 15,8 тисячі осіб.

Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine  інформує  

 

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 24.03 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02 to 24.03 were approximately:

  • особового складу / personnel - близько/ about 15800 осіб,
  • танків / tanks ‒ 530 од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 1597 од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 280 од,
  • РСЗВ / MLRS - 82 од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 47 од,
  • літаків / aircraft – 108 од,
  • гелікоптерів / helicopters – 124 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 1033 од,
  • кораблі /катери / boats / cutters - 4 од,
  • цистерн з ПММ / fuel tanks - 72,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level - 50.
  • Спеціальна техніка / special equipment - 16.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій. / Data are being updated. The calculation is complicated by the high intensity of hostilities.

У низці регіонів ніч з 22 на 23 березня пройшла спокійно, без повітряних тривог. Проте ворог активний на деяких напрямках. Так, на Луганщині та Донеччині артобстріли тривають майже безперервно.

Як повідомляв Генеральний штаб ЗСУ в оперативному зведенні ввечері 23 березня, на Броварському напрямку ворог зупинений. Намагався здійснити спробу прориву оборонних позицій наших військ з метою виходу до північно-західної околиці Києва, успіху не мав. 

Ми обов'язково переможемо! Ми відбудуємо міста! Ми станемо ще сильнішими! І ми ніколи не забудемо і не пробачимо!

Все буде Україна!

Бий окупанта! Разом переможемо!

Strike the occupier! Let's win together!

#stoprussia