Нещодавно перероблена довідка та Інфографіка про цифрові уряди країн ЄС на 2019 рік тепер доступні!

Після тривалого очікування і строгого процесу збору даних, звіти про нові цифрові уряди країн Європи тепер доступні для громадськості. Ці інформаційні листи є головним джерелом інформації з усіх питань, пов'язаних з цифровими урядами в Європі, і охоплюють інформацію про довгострокові тенденції, що змінюють цю сферу політики.

Як ви бачите зараз, у цьому році нововведення — це перероблений шаблон, який вони використовують, забезпечуючи раціоналізований погляд на різні правові рамки, стратегії та інфраструктуру в європейських країнах для підтримки діяльності цифрового уряду. Новий формат був розроблений таким чином, щоб відобразити зміну парадигми від концепції електронного уряду до більш повноцінного цифрового уряду.

Нові інформаційні довідники виходять, як результат, щорічної співпраці між відділом взаємодії DIGIT та державними адміністраціями європейських країн, забезпечуючи оновлений погляд на досягнення цих країн у сфері цифрового уряду та модернізацію своїх державних адміністрацій. Потім ці інформаційні листи ретельно переглядаються та остаточно затверджуються владою самих країн. У наступні тижні буде також опубліковано спеціальний інформаційний бюлетень для ЄС, щоб продемонструвати зусилля, які він здійснює у сфері цифрового уряду.

Це одинадцяте видання, опубліковане як частина програми ISA2.

Поряд з інформаційними документами, у цьому році також було опубліковано Інфографіку цифрового уряду з оновленим дизайном для 36 країн, які були охоплені цим дослідження. Ці інфографіки містять дані про ключових ініціативи високого рівня, які були вжиті конкретними країнами для просування цифрового уряду у сферах

а) Послуги для громадян і підприємств,

б) Політичні комунікації,

в) Законодавство 

d) Управління та інфраструктура.

Інфографіка також порівнює показники країн у порівнянні з середнім показником ЄС у ключових показниках технологій сфери цифрового уряду, наприклад, пов'язаних з особами, які використовують Інтернет для взаємодії з державними органами (наприклад, "Завантаження офіційних форм" та "Взаємодія") та ефективність державного електронного уряду в різних політичних напрямках (напр. "орієнтація на користувачів" і "прозорість").

З новими цифровими урядовими інформаційними листами та інфографікою, що охоплюють більшу частину Європи, тепер можна мати загальний погляд на основні події в цій важливій політичній сфері для Європи та цифрового єдиного ринку. Більше того, вони надають можливість працівникам політики вивчати інші європейські країни та створювати унікальне сховище знань та натхнення для спрямування власних пріоритетів у цифровому уряді.