Незважаючи на воєнний час люди Порошенка продовжують втручатись в судову систему

Останній час з’явилася велика кількість публікацій в ЗМІ щодо неналежної господарської діяльності ТОВ «Оператор газотранспортної системи», як монополіста на ринку природнього газу.

Не тільки експерти, Народні депутати, а й пересічні громадяни ставлять під сумнів діяльність цієї юридичної особи, адже така діяльність впливає на платіжки громадян тим більше у воєнний стан перед початком опалювального сезону.

Досить цікавим є факт, що у витоків ТОВ «Оператор газотранспортної системи» стояли люди Порошенка, які мали одну мету – встановити контроль над ринком природного газу.

А для узаконення незаконної діяльності ТОВ «Оператор газотранспортної системи» був поставлений Олексій Філатов, який керував судову гілку влади з адміністрації президента Порошенка.

Саме під його керівництвом були призначалися деякі судді у Верховний Суд.

Вільний вибір громадян призвів до того, що команда Порошенка покинула свої «теплі місця», але надалі намагається впливати на судову систему, в тому числі застосовуючи телефонне право.

Так, неодноразово було темою журналістських розслідувань питання співпраці державних монополістів у газовій сфері з юридичною фірмою «Екво», де Олексій Філатов після посади керівника адміністрації Президента України став старшим партнером.

Це не стало винятком для ТОВ «Оператор газотранспортної системи України».

Незважаючи на численний штат юристів у ТОВ «Оператор газотранспортної системи України», останнє залучає Олексія Філатова та юридичну компанію «Екво» юридичними консультантами, ставлячи під сумнів кваліфікацію штатних юристів, на утримання яких виділяються чималі кошти.

Більш того, як неодноразово вказували журналістські розслідування, таке залучення відбувається за великі гроші – аж 10 тисяч гривень за годину роботу одного юриста юридичної компанія «Екво». https://nashigroshi.org/2021/02/02/operator-hts-nayniav-iurystiv-ekvo-po-10-tysiach-hryven-za-hodynu/

Так, неналежна збиткова діяльність ТОВ «Оператор газотранспортної системи України», виведення з неї грошей за кордон тощо підриває майбутній опалювальний сезон.

ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» не полишаючи свій намір з виведення коштів, починає збільшувати свої апетити, намагаючись через керованих суддів навіть змінити ціну на природній газ, який вже був проданий постачальниками природнього газу ТОВ «Оператор газотранспортної системи України».

Так, понад 50 суб’єктів господарювання в січні 2020 року продали ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» природній газ. Натомість, останній перепродавши природній газ, в лютому 2020 року вирішує самостійно змінити ціну природнього газу, який був куплений з однією лише метою – отримати надприбуток.

Це призвело до резонансних судових процесів, один з яких на даний час розглядається Великою Палатою Верховного Суду.

Так, Великою Палатою Верховного Суду вже рік розглядається справа № 910/11273/20.

Предметом розгляду справи якраз і стягнення з Оператора суми коштів за природний газ який був придбаний за цінами на момент його придбання Оператором.

Здавалось би, все елементарно просто, є товар, товар проданий, розрахуйтесь за такий товар по ціні, яка діяла на момент продажу такого товару.

Проте, виходить, що ні.

Від ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» ходять адвокати Перцова Олена Ігорівна, Майструк Вадим Ігорович, які є адвокатами юридичної фірми «Екво» (https://aequo.ua/lawyers) де Олексій Філатов є старшим партнером.

Виникає питання, чи може даний спір мати об’єктивну оцінку суддів Великої Палати Верховного Суду, до призначення яких пан Олексій Філатов має пряме відношення? Питання має більше риторичний характер.

За час, коли наші хлопці гинуть захищаючи Україну, люди Порошенка хочуть отримати реванш, вирішуючи свої «справи» через Верховний Суд, тим самим підриваючи опалювальний сезон в Україні.

Ми й надалі будемо спостерігати за ходом розгляду цієї справи, адже прийняття неправосудного рішення суперечитиме інтересам Держави.