Тарасу Бобаничу (другу Хаммеру) присвоїли звання Героя України посмертно

Тарасу Хаммеру присвоїли звання Героя України посмертно

У День Незалежності, за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу, президент Володимир Зеленський надав нашому побратиму Тарасові «Хаммеру» Бобаничу звання Героя України. 

З початком повномасштабної агресії РФ проти України Хаммер очолив 2 Окремий батальйон ДУК «Правий сектор». Брав участь в обороні Київщини, потім підрозділ був передислокований під Ізюм. Саме там Хаммер героїчно поклав свою голову, прикриваючи відступ своєї групи. 

Восени 2013 року Хаммер долучився до "Правого сектору". Він брав участь у Революції Гідності та керував силовим блоком "Правого сектору" на Львівщині. Був командиром 2 Резервної сотні, керував низкою силових акцій, зокрема був одним із координаторів громадської блокади Криму. Пізніше став заступником командира корпусу з питання діяльності резервних сотень. 09.08.2020 року на VII Конференції НВР «Правий сектор» Тарас Бобанич обраний членом Проводу Національно-Визвольного Руху «Правий сектор». Брав участь у запеклих боях на Сході України.

"За оцей плач дітей виправдання може бути тільки одне – тотальна перемога"- казав Хаммер. Для нього ці слова були гаслом, сенсом його боротьби. Цей простий принцип надихав його йти в бій без остраху та сумніву. Він до останнього був вірний Україні і віддав заради неї найдорожче, що в нього було - своє життя. Держава визнала подвиг свого сина, але не вистачає слів передати наш сум, що нагорода Хаммеру вручається посмертно. Ми ніколи не зможемо примиритися з його втратою та ніколи не пробачимо її ворогу. 

Ми продовжимо його справу та здобудемо «тотальну перемогу», аби дитячий плач ніколи не заливав терени нашої держави. Життя та смерть Тараса Хаммера буде надихати майбутні покоління борців за долю України.

Пімстиш смерть великих лицарів!