Новий ІТ-проект NVWA припинено

Розробка та впровадження нової ІТ-системи для Орган з безпеки харчових продуктів та споживчих товарів Нідерландів (NVWA) була припинена. 

За висновком міністра Шутен, проект коштуватиме набагато більше грошей, ніж планувалося, термін виконання порушений, до того ж цілі програми не будуть досягнуті.

Міністр Шутен передав дані для перевірки цієї системи до Бюро дослідження IT (BIT). Висновки показали що ситуація, що склалась ще гірша ніж очікувалося.

Спочатку на проект було заплановано виділити 36 мільйонів євро, але вже минулого року вже з'ясувалося, що витрати становитимуть принаймні 95 мільйонів євро, більшість з яких вже витрачено.

Більше того, нова ІТ-система не буде готова й до 2021 року, що майже на два роки пізніше, ніж планувалося.

Це, не перший раз, коли вартість ІТ-проекту на виході коштувала уряду набагато дорожчий. 

У 2014 році парламентський комітет розслідував інші урядові IT-проекти і дійшов висновку, що уряд не має належного управління та контролю над ІТ-проектами. І що майже всі ІТ-проекти в уряді непрозорі.

Комітет оцінив, що на ІТ-проекти уряду щорічно витрачається від 1 до 5 мільярдів євро. Тоді ж було прийнято рішення, що всі проекти будуть перевірятися заздалегідь.