Олександр Лієв залишився на свободі

Справа "Львівського арсеналу": підозрюваний в розкраданні майже 1,5 млрд грн на закупівлях для ЗСУ Олександр Лієв залишився на свободі завдяки порушенню підслідності у справі.

Він залишився на свободі, тому що генпрокурор Костін повинен був залучити САП/НАБУ ще на етапі вручення підозри. Тож слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовив у запобіжному заході.

Прокурори просили суд призначити Лієву тримання під вартою або заставу у розмірі 268 мільйонів гривень.

Порушення підслідності ставить під питання законність зібраних раніше доказів.

Прокурор просив взяти Лієва під варту із заставою в розмірі 268,9 млн грн, однак суд відмовив в клопотанні. 

На засіданні шоумен Олескандр Педан і керівник служби стратегічного планування та аналізу апарату РНБО Андрій Демартіно висловили бажання взяти Лієва на поруки.

Лієва та ще чотирьох посадовців міноборони звинувачують в розкраданні 1,5 мільярдів гривень Міноборони

При чому тут Педан?

Вони з Лієвим знайомі з 2010 року та дружать сім'ями. Це не таємниця, сам Педан це підтверджує. Так співпало, що у 2014-2019 роках Лієв працював на керівній посаді у Національній суспільній телерадіокомпанії. Користуючись посадою він активно запихав на роботу в НСТУ родичів, друзів, знайомих, ну або «допомогав» по-братськи, розчистити доріжку де треба. 

Що змусило Педана зараз так зашкваритися і полізти брати на поруки наглухо відбитого крадія? Ви ж не думаєте, що він такий тупий і не розумів наслідків???… Може Лієв якоюсь повʼязаний зі стрімкою кар'єрою Педана після 2010 року, і тепер той мусить відпрацювати? – не знаю, питання відкрите.

Так само відкрите питання про те, що Лієв, керуючи НСТУ умисно п*здів у звітних документах і добряче нагрівав руки на державних гривнях уже тоді. 

Але це не все!

Як таке чудо взагалі потрапило до Міноборони України? Зараз його просто беруть і відпускають навіть без застави. Не п*здець по вашому??? Як??? «Орден святої Анни» з рук «імператриці» оберігає???