Оркестр Вагнера готується провести гастрольний тур у Косово

Найманці одіозної російської ПВК Вагнера готові втягнути Сербію в черговий військовий конфлікт на Балканах, для чого вони переправляють контрабандою зброю та військову форму без розпізнавальних знаків у Косово.

Таємна операція покликана закласти основу для обґрунтування вторгнення Сербії на територію Косова, з метою нібито захисту сербського народу (знайомий сценарій) а за фактом захоплення території Косова, стверджувала Ососмані в інтерв'ю The Telegraph.

Передбачувана підготовка вторгнення Сербії схожа на анексію Росією Криму в 2014 році, коли російські солдати в уніформі без будь-яких відзнак, які називаються «маленькими зеленими чоловічками», підготували шлях для вторгнення військових частин.

Участь ПВК пов'язана з тим, що Сербія хоче досягти своїх цілей, але не хоче, щоб її звинуватили в агресії.

Якщо ж військові дії розпочнуть найманці та втрутиться сербська армія "миротворців", то нібито це дасть їй шанс виправдати агресію проти мирного Косова.

Таким чином, мета ПВК Вагнера (а за фактом спеназу ГРУ) полягає в тому, щоб "підготувати ґрунт для окупації Косова" під виглядом миротворчої місії.