Перехід на віддалену роботу допоможе стабілізувати викиди СО2

Вчені англійського Університету Сассекса вважають, що віддалена робота сприятливо впливає на вирішення проблеми викидів від енергетики.

Це зайвий раз доводить що в ідеї перевести як мінімум 45% працівників на віддалену роботу, має ще багато переваг.

Але тільки лише одного переходу на дистанційну роботу мало, показує дослідження.

Треба змусити кожного такого працівника якомога менше залишати свій будинок. Навіть одна поїздка в тиждень в офіс "збільшує викиди".

Відчутне скорочення викидів парникових газів відбувається лише тоді, коли відстань між будинком співробітника та офісом була максимально великою. Це означає, що на роботу заради озеленіння планети треба брати людей, які знаходиться настільки далеко від головного офісу, що це фактично унеможливлювало б його візит. Інакше кажучи, найкращим співробітником в цій моделі буде мешканець іншої країни.

Але це ще не все/

Дуже важливо, що платити максимально віддаленому працівнику ніяк не можна стільки ж, скільки отримував колишній працівник офісу.

Чому? Тому що віддалена робота може сприяти збільшенню статків такого працівника і як наслідок збільшення споживання, поїздок і використання енергії!

Тобто схема запрацює тільки коли новий віддалений працівник не збільшить свій дохід від такої роботи.

Ідеально, якщо віддалений працівник буде сидіти вдома, у себе в місті.

Що стосується працівників які все ще залишились в офісі то заради зменшення енергетичних витрат на них рекомендується перейти на 4-денний робочий тиждень.

Як ми бачимо, а рамках цього дослідження та багатьох інших, поступово вимальовується картина "Нового екологічного порядку". Порядку який дозволить людству не зникнути як динозаври.