Перевірені новини з окупованих територій Луганської області.

Перевірені новини з окупованих територій Луганської області.

Захоплені російськими окупантами території Луганщини передаються під контроль маріонеточній владі Пасічника. Фактично мешканців захоплених територій перетворили в людей другого сорту.

▪️Окупаційні сили змушують людей отримувати аусвайси «ЛНР». Без них не пропускають до Луганська, в якому ще можна придбати життєво необхідні ліки та продовольство.

▪️При переході колишньої лінії розмежування з Україною всіх змушують здавати відбитки пальців.

▪️Окупанти змушують всіх негайно здати гривні. Встановили курс обміну гривні на рівні 2,6 фубля за гривню. Але обміняти дозволяють лише в Луганську.

▪️На окупованих територіях, де тільки могли, завалили мобільний зв'язок.

▪️Місцевих любителів русского міра до лав поліції «ЛНР» не беруть, бояться зради.

▪️Почали полювання на всіх, кого підозрюють в проукраїнських позиціях. Зокрема, розшукують не лише волонтерів та активістів, але намагаються встановити всіх, хто колись здавав житло українським військовим. Дуже багатьх вже забрали «на підвал», точну кількість встановити неможливо.

▪️По містам і селам їздять агітаційні групи, які вдають з себе місцевих жителів прославляють росію, влаштовують істеричні акції «всенародної подяки за звільнення".

Сергій Гайдай, Голова Луганської обласної державної адміністрації, про репресії мешканців Луганщини:  · 

"Кляті орки насильно нав‘язують «російський режим» на нещодавно окупованих територіях

Порушено всі ПРАВА ЛЮДИНИ
За повідомленнями місцевих мешканців росіяни та так звана «лнр» почали наводити «свої порядки» шляхом репресій. 
«Асвабадітєлі» тероризують Білокуракине, Сватове, Станицю Луганську, Щастя, Марківку, Старобільськ, Новопсков, Біловодськ…
Українська влада бореться за своє життя. Покидьки змушують зректися України, та українці посилають їх в напрямку російського корабля.
На окупованих територіях геноцид всього українського.
Терористи проводять масові арешти проукраїнських активістів. За повідомленням Східної правозахисної групи, на сьогоднішній день зафіксували 47 випадків арештів у Марківці, Старобільську, Новоайдарі, Станиці-Луганській.
Мішок на голову - так росіяни намагаються скорити наших мешканців.
Але їм це не вдасться…ЗСУ поруч!!!
Рашисти мародерять, глушать мобільний зв’язок, заводять російські компанії зв‘язку, заводять рублі, так звані прокурори «лнр» фабрикують матеріали справи за пости у соціальних мережах, розмови на політичні теми, участь у політичних партіях (крім ОПЗЖ) тощо.
Вони хочуть навчати наших дітей за своєю антиукраїнською програмою."