Під Новий рік - чергове знищення зеленої зони на Феофанії!

Під Новий рік - чергове знищення зеленої зони на Феофанії! Вирізано цілий сад! Діючі особи - Національна академія наук України в змові із забудовником.

27 грудня 2020 року в мережі Фейсбук з'явився пост радника голови ДЕІ Андрія Немировського:

"Перед святами , поки всі в святковому настрої, тишком нишком було вирубано цілий парк дерев площею декілька гектарів, біля заповідної зони, на території Академії Наук, завезено техніку для будівництва..."

Також викладено відповідне відео. З відео та картографічних матеріалів випливає, що вирубка дерев відбулася на двох земельних ділянках на Феофанії, що в Голосіївському районі Києва. Зокрема, на ділянці площею 14,1788 га з кадастровим номером 8000000000:79:122:0005, яка була предметом уваги як з мого боку, так і з боку інших журналістів, фактично, був вирубаний цілий сад, переважно, яблуневий. Ця ділянка разом із двома іншими земельними ділянками зовсім нещодавно знаходилась під арештом в рамках кримінального провадження №12020100010001227 від 13.02.2020 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.364, ч.3 ст.191, 356 КК України. Тобто, в рамках зазначеного кримінального провадження двічі накладався арешт, бо ділянки визнавалися доказами у справі, і двічі арешт знімався. Про те, як знімався арешт з трьох земельних ділянок, я писав раніше.

Зазначу, що забудовником усіх трьох земельних ділянки, що фігурують у кримінальному провадженні, виступає ТОВ "Інтербуд ТМ". Про ганебну ситуацію з арештом земельної ділянки площею 2,638 га з кадастровим номером 8000000000:79:476:0013 я писав у пості.

Так от, на ділянці, де нині було вирубано яблуневий сад, ухвала судді про арешт так само не виконувалася, тобто, будівництво там не припинялося під час арешту, який передбачав заборону будь-яких дій на ділянці.

Всі три земельні ділянки, що проходять у зазначеному кримінальному провадженні, фактично, незаконно відчужувалися за однаковою схемою: спочатку державними реєстраторами в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно реєструвалося ПРАВО ВЛАСНОСТІ за Національною академією наук України, далі вносилися відомості про право забудови (суперфіцію). На підставі розробленого проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок державним кадастровим реєстратором Головного управління Держземагентства у м. Києві здійснено реєстрацію цих земельних ділянок з цільовим призначенням "02.10 для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об`єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури". ХОЧА РІШЕННЯ ПРО НАДАННЯ ДОЗВОЛІВ НА РОЗРОБЛЕННЯ ПРОЕКТІВ ЗЕМЛЕУСТРОЮ ЩОДО ВІДВЕДЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК, ПРО ПЕРЕДАЧУ ВКАЗАНИХ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК У ВЛАСНІСТЬ АБО У КОРИСТУВАННЯ (ОРЕНДУ) БУДЬ-ЯКИМ ФІЗИЧНИМ АБО ЮРИДИЧНИМ ОСОБАМ, ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПРОЕКТІВ ЗЕМЛЕУСТРОЮ ЩОДО ВІДВЕДЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК, А ТАКОЖ ПРО ЗМІНУ ЦІЛЬОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА НЕ ПРИЙМАЛА.

Слід згадати, що в липні 2020 року саме в рамках даного кримінального провадження було проведено обшуки у Національній академії наук.

Слідство веде слідчий відділ Голосіївського УП ГУНП України. Оперативний супровід забезпечує СБУ. Процесуальне керівництво здійснює Місцева прокуратура №1. Збиток оцінюється у 300 мільйонів гривень.

Ситуацію з незаконним відчуженням і розбазарюванням земель Національної академії наук України, яку сама НАНУ й створила у змові із забудовниками, я оцінюю як ганебну. Наступною ділянкою, яка має бути знищена, і яка так само фігурує в даній кримінальній справі, є ділянка площею 7,7542 га з кадастровим номером 8000000000:79:123:0014, на якій розташований унікальний горіховий сад.

P.S. А ще хитрий забудовник руками Президента Зеленського добряче пропіарився (карт-бланш на майбутнє?), роздавши ключі від квартир у новобудовах постраждалим від вибуху газу.