Порожні посилки - новий метод відмивання грошей

Порожні посилки з Китаю, які ви отримуєте, часто пов'язані з недобросовісними онлайн-продавцями, що намагаються збільшити продажі за допомогою так званої схеми чистки. Але дослідники в Китаї говорять, що ці загадкові пакети також використовуються в більш мерзенних цілях.

Поліція міста Усі, на північний захід від Шанхаю, нещодавно припинила операцію, в ході якої використовувалася так звана схема порожніх пакетів для відмивання грошей, отриманих від незаконних транскордонних азартних ігор.

У цьому випадку фізичні посилки навіть не були відправлені. Підозрювані використовували служби доставки порожніх посилок для створення фальшивих записів про покупки і доставки в Інтернеті, щоб приховати незаконні транзакції.

Від депозитів гравців до сфабрикованих транзакцій - вся система дуже складна і працює на онлайн-платформах.

Хоча азартні ігри в Китаї незаконні, це не заважає платформ обслуговувати людей в країні, працюючи в інших місцях. Але операторам доводиться використовувати деякі творчі прийоми, щоб переміщати свої гроші. Поліція стверджує, що виявлена ​​ними схема включає в себе ігрові платформи, що використовують сторонні платіжні системи, щоб передати свої доходи і зробити так, ніби хтось тільки що купив нову дрібничку в Інтернеті.