Портленд тестує мікромережеву інфраструктуру призначену для надзвичайних випадків

Місто Портленд пілотує новий вид мікро мережевої інфраструктури, щоб допомогти підвищити стійкість до стихійних лих і готовність до надзвичайних ситуацій.

В ході випробувань місто представить центри аварійної готовності (Прехаби), призначені для роботи в автономному режимі під час ЧП. Вони надаватимуть критично важливі послуги, включаючи електропостачання, зв'язок і аптечки для екстреної медичної допомоги.

Проект будуть реалізувати під керівництвом Smart City PDX - міську стратегію передачі даних і технологій, яка спрямована на використання даних для поліпшення життя громадян.

Проект здійснюється у партнерстві з портлендського державним університетом, Portland General Electric (PGE) і Массачусетським технологічним інститутом (MIT), і буде координуватися портлендським бюро з надзвичайних ситуацій.

«Завдяки цьому інноваційному рішенню MIT місто Портленд прикладе зусилля щодо забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій», - сказав мер Тед Уілер.

«Ми хочемо, щоб наші жителі відчували себе в безпеці, підготовленими. Ці центри будуть служити місцем для збору спільноти. Сподіваємося, що це стане прикладом для інших міст і покликом зробити наші міста безпечнішими і підготовленими».Центри аварійної готовності також забезпечать безпечне, заблоковане сховище для кеш-обладнання базового вузла аварійної зв'язку при землетрусах (BEECN). BEECNs - це місця, куди жителі Портленда можуть піти після сильного землетрусу, щоб попросити про допомогу і отримати інформацію про план дій.

Portland general electrics (PGE) буде забезпечувати електроенергією Прехаби від мережі і від пристроїв накопичення енергії, доповнених сонячними батареями і динамо машинами.Від прехабів можна буде заряджати мобільні телефони під час стихійного лиха.

Перший пілотний Прехаб планується встановити в Портлендському державному університеті. Різні дії сприяли залученню спільноти, щоб визначити, як цей Prephub може краще служити його спільноті і підвищити готовність до надзвичайних ситуацій, виховуючи почуття солідарності під час великого стихійного лиха.

Якщо пілотний прехаб в Портлендському державному університеті покаже себе корисним, влада міста Портленд оцінить інші місця для установок і розробить ефективні стратегії взаємодії зі спільнотою в залежності від місця розташування і демографічних характеристик.