Про досвід Росії у створенні цифрового концтабору

Хоча Україна і не Росія, але і Росія не Китай. І технології по створенню цифрового концтабору тут створюють з невеличким, але все ж таки запізненням, на відміну від "Піднебесної", де словосполучення "свобода слова" вже давно взагалі нічого не означає.

Так ось, спостерігаючи як колоніальна адміністрація готується до виборів на окупованих Москвою територіях можна побачити такі нововведення які були протестовані або анонсовані тільки останнім часом:

  • проведено тести з блокування великих DoH DNS Resolver Google та інших компаній;
  • запланувати обмеження швидкості всіх "незгодних" ресурсів за кордоном;
  • прийнято закон про "ворогів Кремля": "Іноземна особа, що володіє інформаційним ресурсом, є порушником законодавства Російської Федерації";
  • Кремль стабільно тисне на YouTube, з вимогою видалити канали, і на Apple та Google з вимогами видалити додатки опозиціонерів (зокрема канал Навального), при чому для цього застосовується найбільш потужний ресурс.

Що стосується останнього пункту, то Кремль намагається через адміністрацію США, якій інкримінують втручання в вибори на Росії. Через бажання негайно видалити всі ресурси та додатки опозицій до російського МЗС було викликано американського посла Джона Саллівана.

Ось що стосовно цього візиту пише РБК:

"В ході бесіди було підкреслено, що російська сторона має незаперечні докази порушення російського законодавства американським« цифровими гігантами »в контексті підготовки і проведення виборів в Державну думу Федеральних зборів Російської Федерації. У зв'язку з цим заявлено про категоричну неприпустимість втручання у внутрішні справи нашої країни".

Щоб ви зрозуміли "втручанням" в російському МЗС вважають саму наявність створювати та поширювати на сторінках американських соцмереж контенту опозиції.

Таким чином можна впевнено сказати, що вже на найближчих виборах ми зможемо побачити всі ці наробки Кремля і в Україні. Так шо не дуже дивуйтесь якщо на запит влади країни американські соцмережі видалять ваші аккаунти, щоб ви не втручались з їх допомогою в перебіг передвиборчого процесу,