29 вересня у Швеції скасуються практично всі ковідние обмеження

У Швеції з 29.09 скасовуються практично всі ковідні обмеження. Залишаються тільки рекомендації частіше мити руки і сидіти вдома при симптомах застуди (що і без пандемії правильно). На даний час 70% - повністю щеплені, і цифри щеплених продовжують зростати.

Такий крок уряду означає, що можна влаштовувати масові заходи з будь-якою кількістю учасників (хоча від 15,000 розглядають можливість вакцинних сертифікатів), скасовуються останні обмеження в ресторанах (максимум 8 осіб разом), обмеження на дистанцію в театрах і кінотеатрах і т.д

При цьому ковід і дельта нікуди не поділися, як і раніше більш 1К нових випадків в день, при чому смертність <1 в день, близько 50 осіб в інтенсиві, але ризик важкої хвороби для вакцинованих дуже низький. На що вказує той факт, що 80% госпіталізованих не щеплені.

Питання: чи треба при загальнодоступності вакцин вводити жорсткі обмеження для всіх, щоб захистити 5-10% тих, хто не хоче вакцинуватися, або захистити всіх вакцинованих від дуже низького ризику важкої хвороби? У Швеції та Данії вважають, що немає, і пора повернутися до нормального життя.

Тому ніякого примусу до вакцинації, перевірок сертифікатів або преференцій для щеплених у Швеції немає.

Нікого не турбують "вакцин-паспорти".

Інформації та рекомендацій вакцинуватися дуже багато, але нікого не примушують це робити силою.