MSMI - новий вид "соціогенної хвороби"

Масове захворювання, спричинене соціальними медіа" MSMI (mass social media-induced illness) - традиційно називається масовою соціогенною хворобою, але з новим терміном, створеним відповідно до нових умов, - заражає людей тиком, через відеозаписів людей у ​​соціальних мережах. (Синдромом Туретта, - нервовий тик, мимовільні матюки і образливі вигуки).

Зростання кількості пацієнтів із функціональними тиками пояснюється зростанням вмісту в соціальних мережах, де люди показують тикання, виявила група психіатрів у Німеччині. 

Дослідження, проведене експертами Ганноверської медичної школи, пояснює, що збільшення кількості пацієнтів, які борються з тиками, позитивно корелює з поширенням відеороликів про людей із синдромом Туретта на TikTok, Instagram та YouTube. 

У статті, опублікованій Oxford University Press, йдеться про німецького блогера Яна Ціммермана, ютубера з 2,23 мільйонами підписників, який стверджує, що у нього синдром Туретта. 

Канал Ціммермана користується величезною популярністю серед молоді. Уражені підлітки демонструють ідентичну до синдрому Туретта поведінку.

Дослідження викликає занепокоєння щодо того, як це може поставити медичні послуги під удар від пандемії та довгих черг очікування на лікування.