Прокуратура оголосила підозру посадовцям, які організували незаконну схему видачі «Шляхів»

Серед фігурантів - екс-голова апарату Харківської ОВА Вікторія Белявцева, голова Київського району Харкова Нелі Казанжиєва та депутат районної ради (він же - керівник благодійного фонду).

За версією слідства, група допомогла отримати «Шлях» 19 чоловікам, які потім не повернулися до країни.

Брали ща послуги, до речі, суші копійки: всього по 60000 гривень з рила.

Отже.

Дійові особи:

- Неллі Казанжиєва, голова Київського району

- Вікторія Белявцева, екс-керівник апарату Харківської ОВА

- Данило Кислий, депутат Харківської райради, директор БФ "Безпечне небо"

- Марк Сердюк, заступник директора БФ "Безпечне небо".

Звели цих людей парламентські вибори 2019 року. На той момент майбутній засновник БФ "Безпечне небо" Ганна Міщенко працювала помічницею нардепа Олександра Грановського, який десантувався в Харків для переобрання під опікою Кернеса.

У "адвоката Харкова" була тотальна підтримка місцевої влади. В Київському районі за адмінресурс відповідав Данило Кислий, людина Казанжиєвої. Завдяки цьому він і познайомився з Міщенко. Марк Сердюк був а-ля помічником Кислого.

Грановський вибори програє, а Міщенко через місяць після збиття Іраном українського Boeing-737 засновує БФ "Безпечне небо" і піариться на цій темі. Згодом вона стає радницею покійного міністра МВС Монастирського, а фонд очолює Кислий. 

З початком вторгення "Безпечне небо" починає нову главу своєї діяльності. Але, за версією слідства, фонд роздає не тільки гуманітарку, але й "Шляхи". Звісно, руками ОВА. Там цю тему курує Белявцева.