Приходь, почуй, стань поруч!

ГО Всеукраїнське молодіжне об’єднання підтримки вітчизняного виробника «Альтернатива», ГО «УААСП» звертаються до журналістів, громадських діячів, активістів підтримати боротьбу за захист авторських прав.

На сторінці Українська Агенція з Авторських та Суміжних Прав у ФБ розміщено повідомлення про проведення "Антикорупційного концерту-мітингу «За права авторів! За чесні роялті!».

"25 січня, на площі біля Верховної ради, відомі музиканти та автори об’єднуються у боротьбі за чесні винагороди.

Проти свавілля влади, корупції та схематозу на сотні мільйонів гривень!

Гурти Друга Ріка, Грін Грей, ТНМК, Антитіла, GO-A, Luiku, Нумер 482, ЛАМА, ЕКА, MOZGI, та інші будуть там і закликають всіх підтримати безстрокову протесну акцію за справедливі винагороди для авторів, які грабуються десятками років!

початок о 12:30

Шановні журналісти, громадські діячі, активісти!

Питання захисту авторських прав в Україні як ніколи актуальне сьогодні. Багато років права авторів порушувались через незаконні дії чиновників та шахрайські організації, а роялті так і не доходили до своїх авторів.

Законодавством України передбачена акредитація організацій колективного управління (ОКУ) у відповідних сферах для збору роялті для авторів та правовласників.

17 грудня 2020 р. комісією з акредитації Мінекономикі було проведено конкурси з акредитації ОКУ у наступних сферах:

1) публічне виконання музичних творів - це виконання творів на концертах, в кафе, барах, ресторанах, готелях, торгових центрах і т.д.) та

2) публічне сповіщення музичних творів – використання творів на радіо та телебаченні.

Саме в цих сферах проводить свою діяльність найбільша та єдина репрезентативна авторська ОКУ України – ГО УААСП, яка є членом CISAC і яку визнав весь світ.

Лише ГО УААСП повністю відповідає всім вимогам закону, проте, рішеннями комісії було призначено збирати роялті тих, хто грабував авторів всі ці роки і загнали Україну у список піратських країн - «301». Їх «новостворені ОКУ» , які почали працювати за 4 дні до державної акредитації.

Конкурси було проведено з грубими порушеннями, а сама комісія та винесені рішення комісії є протиправними. Єдиним критерієм на підставі якого може бути акредитована організація є репрезентативність (найбільша кількість договорів з іноземними ОКУ або іноземними правовласниками), однак, цей критерій не було враховано.

Це призвело до порушення закону, Угоди про Асоціацію з ЄС, Директиви Європарламенту.

Автори ГО УААСП оскаржили незаконні дії комісії до Міністра економіки Ігоря Петрашка.

«Ми зверталися вже до всіх: до міністрів, Прем’єра, навіть до Президента! За нами – правда та закон, підтримка міжнародної авторської спільноти! Все, що ми хочемо, щоб і в Україні, нарешті, запрацювала чесна система збору, розподілу та виплати роялті, як це робиться в усьому світі, все, що для цього потрібно – це визнання єдиною можливою акредитованою ОКУ в цій сфері – ГО УААСП, яка є репрезентативною і відповідною до усіх вимог закону» - заявляє лідер гурту «Друга Ріка» та генеральний директор ГО УААСП - Валерій Харчишин.

Ми організуємо Антикорупційний концерт-мітинг «За права авторів! За чесні роялті!», тож приходьте підтримати разом українських авторів.

Приходь, почуй, стань поруч!

Організатор: ГО Всеукраїнське молодіжне об’єднання підтримки вітчизняного виробника «Альтернатива», ГО «УААСП»"