Рашистська мерзота завдала авіаудару по Драмтеатру і басейну “Нептун” в Маріуполі.

Нові супутнікові знимки від Maxar Technologies. "Кровожерливі бандерівці-фашисти" перед театром у Маріуполі зробили величезний напис «Діти» з обох боків будівлі, щоб туди не летіли авіабомби, але окупанти були непохитними. Ось так драмтеатр виглядав до бомбардування – там роздавали їжу та ховалися звичайні люди: діти, жінки, старі.

Окупаційні війська скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр. , де ховалися біженці, які втратили домівку.

Про це повідомляють: міськрада Маріуполя, полк Азов, нардеп "Батьківщини" та ексглава Донецької ОДА Сергій Тарута у Facebook

Міськрада: "Рашистські війська цілеспрямовано та цинічно знищили Драматичний театр у самому серці Маріуполя. Літак скинув бомбу на будівлю, де ховалися сотні мирних маріупольців. Оцінити масштаб цього жахливого та нелюдського вчинку поки що неможливо, бо в місті тривають обстріли житлових кварталів. Відомо, що після бомбардування зруйнувалася центральна частина Драматичного театру, а уламками завалило вхід у бомбосховище, що знаходилося в будівлі".

Азов: "За інформацією від очевидців стало відомо, що російські окупаційні війська скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр. Драмтеатр, культурний центр міста, було визначено місцем збору біженців, які втратили житло та засоби для існування. Окупанти не могли цього не знати, адже це було офіційно визначене місце. Як відомо, в театрі переховувалось майже тисяча цивільних маріупольців. На теперішній час не відома кількість загиблих та поранених. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми. Цей театр був прихистком, в якому рятувались від безперервних обстрілів жителі блокадного Маріуполя".

Тарута: "Скільки під завалами загиблих – невідомо. Зараз йдуть жорстокі бої. Ніхто не може дістатися до завалів, ми не знаємо, чи є вцілілі. І найстрашніше – не можемо їх з-під завалів дістати. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми! Бомбосховище також засипано, там також люди, дітки!".

Рашитські ЗМІ приблизно у час вибуху розповсюдили інформацію, що у драмтеатрі "штаб українських бойовиків". 

Павло Кириленко, начальник Донецької обласної військової адміністрації, про звірства рашистської мерзоти: 

"Росіяни цілеспрямовано б’ють по цивільних!

Ці покидьки прагнуть фізично знищити Маріуполь і маріупольців, які давно вже стали символом нашого опору. Сьогодні вони завдали авіаудару по Драмтеатру і басейну “Нептун”.

У Драмтеатрі переховувалося, за попередніми даними, кілька сотень маріупольців. Що з ними тепер – невідомо, адже вхід до бомбосховища заблоковано уламками. Росіяни уже зараз починають брехати, наче там був штаб полку Азов. Але вони і самі чудово знають, що там були лише цивільні.

Так само виключно цивільні перебували і в “Нептуні”. Тепер там під завалами, серед інших, вагітні жінки та жінки з дітьми. Це – чистий тероризм!

Зараз неможливо встановити кількість жертв цих обстрілів, не кажучи вже про масштаби руйнувань.

Крім того, сьогодні ж російська мерзота з Градів обстріляла автомобільну колону, що йшла з Маріуполя на Запоріжжя. Є 5 поранених, у тому числі одна дитина.

Кожна сльозинка, кожна краплина української крові ще відгукнеться росіянам на трибуналі!

Ніколи не забудемо і не пробачимо!"

На фото — наслідки обстрілу Драмтеатру, наслідки обстрілу басейну "Нептун".

Міноборони московії хоче авіаудар по театру в Маріуполі списати на "Азов"

У рашистському Міноборони договорилися до того, що варварський авіаудар по драмтеатру в центрі Маріуполя здійснив "Азов"!?). Прес-секретар російського міноборони Ігор Конашенков заявив, що авіація рф не робила авіаудару по драматеатру. Конашенков безпідставно стверджує, що театр підірвали навмисне бійці полку "Азов", щоб звинуватити російських загарбників у кривавому бомбардуванні.