Регіональні події Stabilization Support Services з 17 по 21 травня

Передостанній травневий тиждень став для команди SSS насиченим на події. 

Так, у понеділок 17 травня в Маріуполі відбулася офлайн-зустріч представників і представниць програми СИЛА з активістками та активістами з прав ВПО у громаді. На заході обговорили проблеми молоді з-поміж переселенців та необхідність утворення у Маріупольській міській раді органу, що представляє інтереси цієї групи населення. 

20 травня в Маріуполі відбулася онлайн-конференція за участі Оксани Савицької, регіональної координаторки програми СИЛА, Єлизавети Портнової, амбасадорки програми СИЛА, Ірини Бистрицької, голови Маріупольського офісу УВКБ ООН, Христини Деркач, фахівечині відділу захисту та адвокації Норвезької ради у справах біженців, Юлії Сибірянської, менеджерки з питань фінансів та бюджету Міжнародної організації з міграції та Михайла Кареліна – фахівця з мобілізації громад Програми відновлення та миру ПРООН. Також була присутня Ксенії Сухової, секретарки Маріупольської міської ради, та першого заступника міського голови Михайла Когута. На ній обговорили практичний механізм формування Ради ВПО у регіоні. 

А у Харкові 20 травня відбувся захід за участі випускниць та випускників Advocacy Youth Academy Максима Стрельника, Костянтина Лиганенка, Валерії Самарської та Яни Кобзар. Вони ознайомилися зі структурою і діяльністю Ради ВПО у Харкові, а також отримали змогу представити власні розробки і плани для посилення інтеграції молоді у громаду. 

Також 20 травня за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців розпочався дводенний обмін досвідом між Нінель Сидоренко та Анастасією Перепелицею — регіональними координаторками програми СИЛА у Кривому Розі та Запоріжжі відповідно. Учасниці поділилися результатами проєктів програми СИЛА у своїх громадах. 

А 21 травня програмна менеджерка фонду Валерія Вершиніна представила Звіт за результатами моніторингу інтеграції ВПО в Україні, підготовлений Норвезькою радою у справах біженців. Валерія підкреслила, що у найближчому майбутньому фонд також планує презентувати огляд локальних політик і заходів, спрямованих на підтримку молоді з числа ВПО. 

Ця діяльність стала можливою завдяки підтримці Державного департаменту США та IREX. Вміст є “виключною відповідальністю Благодійного Фонду “Стабілізейшен Суппорт Сервісез” і не обов’язково відображає погляди IREX або Державного департаменту США.