Росія вербує сирійців для війни в Україні. Платить 200 доларів

Москва останніми днями вербує військових в Сирії, які вміють воювати в міських умовах, для війни в Україні.

Джерело: чотири посадовці США у коментарі WSJ

Дослівно: "Росія, яка діє в Сирії з 2015 року, останніми днями вербує звідти бійців, сподіваючись, що їхній досвід ведення бойових дій у міських умовах допоможе взяти Київ і завдати нищівного удару по українському уряду".

Цей крок свідчить про можливу ескалацію бойових дій в Україні. Деякі з бойовиків уже перебувають у Росії та готуються вступити у конфлікт.

Офіційні особи відмовилися повідомити, що ще відомо про перекидання сирійських бойовиків в Україну.

Арабські ЗМІ повідомляють, що Росія пропонувала добровольцям із Сирії від 200 до 300 доларів, щоб "поїхати в Україну та працювати як охоронці" протягом шести місяців.

Росія є ключовим прихильником сирійського президента Башара Асада.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Россия вербует сирийцев для войны в Украине и взятия Киева, сообщает издание The Wall Street Journal. Им предлагают контракт на полгода. Издание ссылается на сведения четырех источников среди официальных лиц США. По их данным, Москва вербует сирийцев, умеющих вести боевые действия в городских условиях, для ведения боевых действий в Украине, поскольку российское вторжение может распространиться вглубь городов. О вербовке сообщают и сирийские СМИ. Как говорится, сирийцы двойного назначения. Живые будут штурмовать украинские города, а мертвых выдадут за украинских сирийских наемников- террористов.