Саміт НАТО може погодити додаткову військову допомогу Україні

Генсек НАТО Єнс Столтенберг припустив, що під час саміту альянсу буде погоджено додаткову військову допомогу Україні, зокрема обладнання для захисту від хімічної та біологічної зброї. Про це він сказав на пресконференції у брюссельській штаб-квартирі НАТО.

"Я очікую, що завтра союзники (з НАТО) узгодять надання додаткової допомоги, зокрема допомоги в галузі кібербезпеки, а також обладнання, щоб допомогти Україні захиститися від хімічної, біологічної, радіоактивної та ядерної загрози", - сказав Стотенберг у середу журналістам у Брюсселі.

Лідери країн НАТО на саміті в четвер не мають наміру обговорювати питання про членство України, йтиметься виключно про додаткову підтримку цій країні, заявив Столтенберг.

"Членство в НАТО не є частиною порядку денного. Ми обговоримо додаткову допомогу", - сказав він на брифінгу в Брюсселі.

Столтенберг додав, що союзники альянсу "рішуче налаштовані щодо того, щоб зробити все можливе для підтримки України".

"Але також перед нами стоїть відповідальність, щоб не дати війні вийти за межі України і не стати конфліктом між НАТО й Росією, бо це призведе до ще більшої кількості смертей і руйнувань", - додав генсек альянсу.

Саміт НАТО відбудеться у Брюсселі 24 березня у очному форматі.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що під час завтрашнього саміту Альянсу буде погоджено додаткову військову допомогу Україні.

Президент Володимир Зеленський візьме участь у саміті НАТО.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The NATO Secretary General suggested that additional military assistance to Ukraine, including equipment for protection against chemical and biological weapons, would be agreed upon during the Alliance's summit.

 "I expect that allies (with NATO) will agree tomorrow on additional assistance, including cybersecurity assistance, as well as equipment to help protect Ukraine from the chemical, biological, radioactive, and nuclear threats," said Jens Stoltenberg.