Шалений вітер зніс огорожу на Володимирський 93

Півсотні представників Штабу оборони Києва демонтували паркан, який незаконно встановили навколо історичного будинку, щоб запобігти його знесенню.

Нагадаю, що близько двох тижнів тому представники ШОКу вже приходили з працівником благоустрою і ввічливо та дипломатично просили забудовника перестати порушувати закон.

Цього разу перемовин вже ніхто не вів.

Будинок та садиба по вул. Володимирській, 93. Розташовані у кінцевій її частині, що відносилася до району Нова Забудова ("Новое Строение") і до 1901 р. існувала у вигляді окремої вулиці Нижньоволодимирської, належала Станіславській Марії Ромуальдівні.

За зовнішніми ознаки його зведено як прибутковий будинок у останній третині 19 ст. Триповерховий односекційний. Можливо його звели первісно двоповерховим, але ближче до рубежа 19-20 століть надбудували третім поверхом. А на початку 20 століття плафон сходової клітки було оздоблено ліпними горельєфнимм зображеннями рослин та комах, серед яких привертають увагу гігантські мухи. Вся ця пластика виконана у стилі модерн.

ПіСі. Нагадаємо у зв'язку з тим що Комісія з перевірки інформації щодо резонансних об’єктів будівництва з вересня минулого року існує лише на папері, а Віталій Кличко після останніх місцевих виборів зовсім не чує громаду міста, громадський сектор комісії оголосили безстроковий рейд по незаконним забудовам столиці.

- ДРУЗІ, ПРИЄДНУЄТЬСЯ! РАЗОМ СИЛА! — почувається вмотивовано.