Схоже росія потрапила у програму "Me too"

Схоже росія потрапила у програму "Me too". Сам факт наявності будь-яких відносин з нею стає настільки токсичним для репутації, що проекти будуть згортатись суто з іміджевих міркувань. Росія тепер як Кевін Спейсі - навіть неважливо, що там було насправді. Важливо швидше відхреститись і забути.

Довідково:

1. У листопаді 2021 року стало відомо, що суд зобов'язав актора КевінА Спейсі заплатити 31 мільйон доларів авторам серіалу "Картковий будиночок" за скандал із домаганнями. Спейсі визнали винним у порушенні контракту. Скандал, що вибухнув у 2017 році, призвів до паузи в кар'єрі Спейсі. "Нетфлікс" звільнив Спейсі з (незабаром закритого) серіалу "Картковий будиночок" і поклав на полицю вже знятий фільм "Гір", сцени за його участю у фільмі "Всі гроші світу" були перезняті з Крістофером Пламмером. Знятий ще у 2016-му "Клуб мільярдерів" таки вийшов в обмежений прокат у серпні 2018-го. Вперше після скандалу Спейсі з'явиться у фільмі Франко Неро "Людина, яка намалювала Бога"» ( L'uomo che disegnò Dio ), про зйомки якої було оголошено у травні 2021 року. 

2. Me Too (або #MeToo, з англійської - "Я теж") - хештег та соціальна акція-флешмоб проти сексуального насильства і сексуальних домагань, поширені в соціальних мережах в жовтні 2017 року в результаті секс-скандалу навколо кінопродюсера Гарві Вайнштейна. Використовуючи фразу "Я теж", жінки, що стали жертвами сексуального насильства, розповідали про пережитий ними досвід домагань чи зґвалтувань, маркуючи тегом, що історія торкнулася і їх. З 2006 року ця фраза використовувалась проти зґвалтувань і домагань в цілому, скоріше, не на роботі, громадською активісткою Тараною Берк, а пізніше популяризована акторкою Аліссою Мілано, яка запропонувала жінкам ставити лайк і робити репост, щоб поділитися власним сумним досвідом пережитого насильства. Відтоді мільйони людей використовували цей хештег для того, щоб розповісти про розмаїті форми пережитого ними сексуального насилля.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Россия, похоже, попала в программу «Me too». Сам факт наличия каких-то отношений с ней становится настолько токсичным для репутации, что проекты будут сворачиваться чисто из имиджевых соображений. Россия теперь как Кевин Спейси — даже неважно, что там было на самом деле. Важно побыстрее откреститься и забыть.