Smart city Англійського міста Кінгстон-апон-Галл створила власну ОС “CityOS”

Кінгстон-апон-Галл стало новим розумним містом, і тепер за розвитком на ряду з Лас-Вегасом, Копенгаґеном і Джайпуром і багатьма мегаполісами по всьому світу . Оскільки портове місто Йоркшира (Англія) починає використовувати так звану власну операційну систему для централізації керування даними і ефективнішого керування ресурсами. Міська рада міста Кінгстон-апон Галл заявила, що зможе краще і ефективніше виконувати вищеописані задачі завдяки ОС власної розробки.

Міська рада працює з оператором телекомунікаційних послуг Connexin, який працює завдяки платформі Cisco Kinetic for Cities – підписному програмному забезпеченні, яке дозволяє міським операторам переглядати і керувати даними з декількох датчиків розумного міста в єдиному інтерфейсі.

«Ми виявили, що міста мають проблеми з цифровізацією, тому що у них було багато розрізнених систем. Наприклад, у них могла бути система керування освітленням та система керування трафіком. Але ці дві системи не зв’язувалися б з одна з одною. Отже, ґрунтуючись на платформі Cisco, ми створили центральну операційну систему, яка уніфікує всі дані і дозволяє написати ПЗ для техніки розумного міста однією мовою, щоб всі датчики могли безперешкодно взаємодіяти один з одним».

Фуркан Аламгір (Furqan Alamgir), засновник Connexin

Але це не означає, що міська рада стане повністю залежати від цієї технології, і що світлофор або збір сміття впадуть в той день, коли CityOS зіткнеться з ІТ-проблемами, тому що система не буде зберігати дані. Це також означає, що Рада може вирішити, чи додавати ці дані до системи.

«Ми не хочемо володіти даними. І CityOS побачить їх тільки в тому випадку, якщо Рада дозволить їй отримати до них доступ. Це ідея «програмованого міста».

Фуркан Аламгір (Furqan Alamgir), засновник Connexin

Майже рік тому місто Кінгстон-аппон-Галл оголосило, що приймає виклик Smart City Challenge. Місто вже випробувало розумні смітники в рамках свого партнерства з Connexin. Датчики, встановлені усередині смітників, відстежують рівень сміття, а дані використовуються для визначення оптимального часу збору цього сміття або ефективніших маршрутів збору.