США і Польща розглядають можливість передачі Україні винищувачів, а ворог планує захопити Київську ГЄС

Головні новини ночі 10 - 11 дня війни. США і Польща розглядають можливість передачі Україні винищувачів, а ворог планує захопити Київську ГЄС

1. Противник продовжує наступальну операцію проти України, зосереджуючи основні зусилля на оточенні міст Київ, Харків, Миколаїв, виході на адміністративні кордони в Луганській та Донецькій областях, створення сухопутного коридору з ТОТ АР Крим.

2. В Україну прибувають «солдати вдачі» із різних країн світу. Всього у міжнародному батальйонів вже близько 16 тисяч добровольців, зокрема 3 тисячі американських ветеранів війни в Іраці та в Афганістані.

3. Росіяни будуть намагатись захопити Київську ГЄС - ЗСУ. Триває обстріл Бучі і Гастомеля окупантами. Місцеве населення намагається евакуйовуватись з місць бойових дій. Ворог впритул підходить до Києва, проте ЗСУ і ТрО героїчно тримає оборону.

4. Маріуполь перебуває у блокаді. Окупанти, які зірвали евакуацію маріупольців, фактично взяли у полон ціле місто - 400 тисяч жителів.

5. За даними українських силовиків Росія наказала ховати своїх військових у братських могилах, щоб приховати втрати в Україні.

6. Росіяни спробували зробити прорив у Балаклії в сторону Дніпропетровщини, але ЗСУ їх зупинили і розбили колону російської техніки.

7. "Новою поштою" можна безкоштовно відправити допомогу військовим та постраждалим цивільним - для цього не потрібно вказувати конкретного адресата.

8. Канада та США просять своїх громадян негайно виїхати з Росії Приблизні бойові втрати противника вже сягли 11 тисяч осіб, 285 танків, майже тісячі ББМ, артилерійські системи -109, РСЗВ - 50, засоби ППО - 21, літаки - 44, гелікоптери - 48, автомобільна техніка - 447, легкі швидкісні катери - 2, цистерни з ППМ - 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 4

9. CNN: США і Польща обговорюють передачу Україні винищувачів. Країни визначають, які "можливості США могли б надати для підтримки Польщі, якщо вона вирішить перекинути літаки до України"