Статут ООН має бути змінено

Розширена незалежна делегація українських жінок – лідерок приймає участь у роботі 67-ої Сесії Комісії ООН з положення жінок в Нью Йорку 6 – 17 березня 2023 року. Делегація направила Заяву в ООН, в якій йдеться про створення нового юридичного механізму прийняття міжнародних рішень.

 

Українські жінки звертаються до Генерального Секретаря ООН та до всіх країн - членів ООН з проханням терміново внести зміни в Статут ООН, що унеможливлять країнам - членам Організації Об'єднаних Націй скоювати масові вбивства дітей та мирного населення, руйнування їх мирного способу життя, знищення економіки країни, анексію територій незалежних держав країнами-агресорами та визнання останніх такими.

 

Заяву українських жінок було підтримано іншими міжнародними організаціями, що співпрацюють з ООН, та широким колом українського жіноцтва. Підтримати Заяву можна за посиланням https://www.facebook.com/306769026487859/posts/pfbid029d1XZBNhKnfPuxoDjBjsqhF9By95HisJQe8iXYknHhw37Jmd9C6PDadAR9QMx5VVl/

 

Незалежну делегацію українських жінок сформували ГО «Геополітичний альянс жінок» та Міжнародний інститут культурних зв’язків, що має спеціальний консультативний статус ECOSOC в ООН, в рамках реалізації проєкту «Українські жінки в підтримку діяльності ООН».

 

Основною темою Сесії для обговорення і проведення експертних консультацій стане “Інновації та технологічні зміни, а також освіта в епоху цифрових технологій для досягнення гендерної рівності та розширення прав і можливостей усіх жінок і дівчат".

 

Незалежна делегація українських жінок готує власний захід “Молоді творці змін – майбутні моральні лідери з духом глобальних цілей ООН”, що має статус “Паралельний івент”, в центрі якого будуть наші українські діти, їх майбутнє в світі цифровізації, набуття імунітету та протидії в ході ведення гібридних війн, що ведуть до знищення людства. Також ми вважаємо, що причиною сучасних війн є нестача морально-етичних якостей світових лідерів. Модератор заходу Її Величність Принцеса Анжеліка Ярославська - Сапега.

 

Голова делегації і керівниця проєкту «Українські жінки в підтримку діяльності ООН», Світлана Саламатова зазначає, що це вже 5 незалежна делегація українських жінок, що формується з метою розширення участі українських жінок в діяльності ООН та дієвої допомоги у досягненні Цілей стратегічного розвитку ООН (ключові напрямки розвитку країн, які були ухвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку).

 

Співорганізаторка проєкту, Наталія Каплун повідомляє, що делегація підготувала своє головне повідомлення і виборює право на виступ перед багатотисячною міжнародною спільнотою жінок. 

Делегація складається із 20 потужних жінок лідерок з України і Польщі, які розвивають Геополітичний альянс жінок, нову громадянську платформу жінок – лідерок, яка зареєстрована в Україні.

 

Делегація вже отримала запрошення від жінок-лідерок з різних міст світу про організацію спільних заходів, які об’єднають і змотивують жінок до спільного діалогу та партнерства заради мирного неба. Більше про делегацію тут https://www.facebook.com/GeopoliticalAllianceofWomen 

 

Додаткові питання [email protected]