Столичний локдаун: що буде з транспортом у Києві

Не зважаючи на локдаун., на даний момент транспорт у Києві продовжує працювати. А рішення про те, чи обмежувати його роботу, буде приймати місцева влада.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Локдаун в Києві

У Києві з 20 березня введено жорсткі карантинні обмеження через складну епідситуацію. Минулого тижня число нових випадків коронавирусу перевисив тисячу. Тому місцева влада ухвалила рішення про введення локдауна на три тижні (до 9 квітня включно).

На час локдауна в Києві заборонена робота ТРЦ, кафе, ресторанів, кінотеатрів. Крім того, місцева влада закликала роботодавців перевести співробітників на віддаленну роботу.

Транспорт при цьому продовжує працювати в звичайному режимі, але з обмеженим числом пасажирів - не більше 50% від посадочних місць.

Крім того, на вихідних Кабмін офіційно вніс Київ в "червону зону" карантину, обмеження вступають в силу з 23 березня.

"Червона зона" у Києві: що заборонено

У регіонах, які потрапили в "червону зону" заборонена робота кафе і ресторанів, ТРЦ, непродовольчих ринків, проведення масових заходів, робота спортзалів, робота шкіл. Крім того, раніше були заборонені регулярні і нерегулярні транспортні перевезення, а УЗ пускала тільки спецрейси. Сьогодні ж порядок роботи транспорту в "червоній зоні" був змінений.

Що буде з транспортом, поки Київ в "червоній зоні"

Згідно з рішенням Кабміну, місцева влада сама прийматиме рішення по транспорту в "червоній зоні". Раніше це було прерогативою уряду. А ось роботу УЗ в таких зонах регулюватиме Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зокрема, ця комісія буде приймати рішення про заборону посадки пасажирів на поїзди міжобласного сполучення, крім поїздів спеціальних залізничних рейсів у внутрішньому сполученні.

Раніше в КМДА заявляли, що громадський транспорт повинен працювати з урахуванням карантинних правил і обмежень. А зупинка транспорту в Києві, на думку першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, призведе до колапсу в місті.

Крім того, глава Госпотребслужби Києва Олег Рубан заявляв, що зупинка метро в Києві через локдаун не обговорюється. У самому ж метрополітені анонсували обмеження на вхід / вихід на станціях, щоб уникнути скупчення людей.

Що буде з поїздами в "червоному" Києві

Як повідомили в "Укрзалізниці", без рішення держкомісії обмежувати посадку/висадку в "червоних зонах" вони не будуть.

"Автоматичного транспортного локдауна по Києву не буде", - повідомили в УЗ. В УЗ додали, що розклад руху поїздів поки залишається без змін.

"Рішення по Києву очікується до кінця дня 22 березня", - додали в УЗ.