Хто повинен відповісти за погром на Банковій?

Читаю зараз інформацію з різних каналів і відверто не розумію. Невже українці справляють враження повних бовдурів? Бо інакше цю нісенітницю пояснити неможливо!

За інформацією одного з джерел, поліція не втручалась і відступила тому, що вони просто не очікували такої атаки, тому не готувалися до неї!

Серйозно?

4000 добре підготованих та екіпірованих представників МВС настільки ніжні, що їх налякала група студентів з балончикам з фарбою?

Інше джерело стверджує, що погромників не затримували, щоб не давати їм приводу говорити про побиття. Мовляв, всі дії поліції мали одну мету: спровокувати поліцію на застосування сили!

Знову ж таки - ви це серйозно?

Зверніть увагу, що погромникам дозволили безперешкодно пройти через залізні ворота, а з площі перед ОП прибрали всіх правоохоронців.

Ви точно впевнені, що це зробили для того, щоб не давати приводу говорити про побиття?

Більш менш реальною виглядає лише версія, що перешкоджати свавіллю не захотіли навмисно, бажаючи показати суспільству справжнє обличчя фанатів Сергія Стерненко.

Версія надзвичайно цікава, але...

Вибачте, чи не є допомогою в скоєнні правопорушення або злочину бездіяльність працівника правоохоронного органу?

Чи виправдовує бездіяльність правоохоронців бажання створити всі умови для вчинення правопорушення?

Чи не є це злочинною бездіяльністю, бо функцій правоохоронних органів полягає не тільки в перешкоджанні злочину, а й в запобіганні та попередженні правопорушення!

Знову ж таки.

Бездіяльність правоохоронців аж ніяк не виправдовує таке поводження з державною власністю та державними символами, але саме вона була тим тригером який спровокував події, що сталися на Банковій.

Незалежно від мотивів, мети та дій осіб які вчинили правопорушення на Банковій. Саме правоохоронці не попередили можливість таких подій, і створили всі умови для вчинення злочину, а тому вся відповідальність має бути покладена на тих осіб які приказали закрити очі на відверте правопорушення.