Рейдери “Музею на Поштовій” переключились на проблему безпеки Дніпровських схилів

Два тижні тому у своєму матеріалі “Авгієві стайні "Музею на Поштовій площі" я підняв питання рейдерського захоплення Віталієм Білецьким та Ольгою Рутковською “Музею на Поштовій" і створення на його базі невеличкого сімейного бізнесу “Історико-культурного туристичного центру "Річкова Брама Києва".

Питання яке чомусь стало для багато кого несподіванкою.

Чому?

Тому що з'ясувалось що громадськість у нас звикла не виносити сміття з хати, а накопичувати його всередині.

Аналогічно “не критикуй владу, бо Путін нападе” наша активна громадськість обережно оминає питання прозорості, фінансової чистоплотності та мінімальної порядності своїх представників.

Виявляється, що висвітлювати питання вдалого рейдерського захоплення “Музею на Поштовій" і невдалого ГО “Громада Андріївський Узвіз” категорично заборонено!

Як і неможна називати осіб які побудували бізнес на тлі реальних проблем громадянського суспільства - паразитами.

І все ж таки питання я підняв і все, що отримав у відповідь так це безпідставні звинувачення у відстоюванні інтересів “злобудовника” і якісь там бліді натяки на мою заангажованість та непорядність.

Фактично єдине на що наважились паразити так це вдатись до чергової спроби шантажу!

На рейдернутій ними сторінці  ГО "Громада Андріївський Узвіз" у Фейсбуці вони “без прізвищ” опублікувати чергову слобоблудну нісенітницю:

 

“Друзі! Щойно дізналися, що наша громадська організація ГО "Громада Андріївський Узвіз" знаходиться в стані припинення! До цього були ще надії на те, що особа, яка два роки робила все для знищення організації припинить свої спроби без наслідків для себе. В нас є всі підстави стверджувати про діяльність групи осіб, яку спрямовано на перешкоджання діяльності громадської організації про що зібрано достатньо матеріалів, серед яких є факт підробки підпису Віталій Білецький на документах наданих на розгляд суду. Нагадуємо, що наша громадська організація протистояла забудові Андріївського узвозу, є стороною у багатьох успішно виграних судових процесах та процесах, які ще тривають та дуже багатьом заважала своєю діяльністю. Ніхто не збирається мовчки сидіти та спостерігати за знищенням організації. Прохання утриматися від оцінок ситуації та коментарів, які не містять нічого суттєвого. Вся інформація буде надана та кожна людина, яка має відношення до цих процесів буде встановлена та відома кожному киянину! Далі буде”!

Далі буде що?

Ви не зможете і надалі ховатись за ім'ям чесних людей - співзасновників ГО, яку ви відверто використовували для реалізації своїх шахрайських схем та шантажу?

Тут варто зазначити, що як і рейдер значно більшого гатунку, пан Ленін, який вказував, що перш за все треба захопити пошту та телеграф, Віталій Білецький свого часу захопив всі медійні ресурси спільноти ГО “Громада Андріївський Узвіз” і привласнив їх, фактично заткнувши рота всім хто не згоден з його політикою.

Ну, а “безіменний” пост - це вже не перша спроба тиску на Євгенію Фельдман, яка відмовилась брати участь у відверто шахрайських схемах Білецького та Рутковської.

Треба додати, що і раніше Білецький намагався порушити проти Євгенії справу з вигаданим ним приводу, але йому було відмовлено.

Проте повернемось до суті матеріалу.

3 березня в мене відбулась зустріч з Білецьким на якій я запропонував йому провести зустріч з усіма учасниками руху “Музею на Поштовій” на якому би він відповів на всі запитання громади, але….

Віталій та Ольга вирішили вчинити по своєму.

Вони вирішили легалізувати рейдерське захоплення “Музею” через закритий круглий стіл "Завтра Поштова площа може повторити Куренівську трагедію".

Зробивши чергову спробу сховати питання відвертого рейдерства ініціативи громадськості за “значно більш важливими та актуальними” питаннями.

 

Цитую (орфографію та пунктуацію збережено):

“Круглий стіл проведено за участі лідерів громадських об'єднань, представників ЗМІ, громадських діячів, що ініціювали, підтримали та забезпечили захист і популяризацію пам'ятки археології та історії національного значеня на Поштовій площі.Ми висвітлили поточну ситуацію та основні проблемні питання, які потребують невідкладного розв'язання, не тільки для Поштової площі, а для значно більшої і безпосередньо пов'язаної з нею території Державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ". 

Основна увага приділена: 

  • небезпечному стану прилеглих до Поштової площі схилів, естакади, Володимирського узвозу та гілки метрополітену на відрізку Майдан - Контрактова площа, стану конструкцій недобудованої площі, загрозливій зміні руху грунтових вод після будівництва пішохідно-велосипедного мосту та новобудов під схилом Володимирської гірки;

  • можливим наслідкам та втратам: безпека життя та здоров'я громадян, повноцінне функціонування транспортної мережі міста, втрата історичних та археологічних обєктів національного рівня;

  • результатам неправомірних дій з організації будівництва багатофункціонального комплексу у складі розв'язки на Поштовій площі, результатам судових процесів та їхнім правовим наслідкам; 

  • результатам і наслідкам припинення повноцінної діяльності Державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ" та відсутності його меж і плану організації території.

На застрічі оприлюднено план дій від громади і ініційований учасниками мирної акції за створення музею проект дорожньої карти, що передбачає чітку і послідовну роботу кількох одночасних процесів і щодо комплексної будівельної інженерно-технічної експертизи прилеглих будівель та недобудованої площі і гідрологічної оцінки наявного стану схилів, і щодо створення юридичної особи археологічного музею, і щодо виконання всіх досліджень, проєктування та подальших будівельних робіт з музеєфікацією пам'ятки та відкриттям на ній повноцінного музею. Одним з найважливіших напрямків плану дій від громади є відродження діяльності Державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

Ця зустріч започатковує системну медійну роботу Музею на Поштовій площі з безпосереднього висвітлення фактів та подій щодо реалізації згаданого плану”.

Як бачите, учасники закритого круглого столу підняли вкрай важливі питання всесвітнього масштабу! Висвітлили проблеми прилеглих схилів, стану метрополітену, безпеки життя та здоров'я громадян, але….

Якимось дивним чином забули, що “Музей на Поштовій” знаходиться в центрі зони небезпеки для життя киян!

 

 

 

 

Чому?

Можливо тому, що це зашкодить улюбленому маленькому сімейному бізнесу Рутковської та Білецького, яких не зупиняє аварійний стан приміщення в якому вони проводять екскурсії нехтуючи усіма заходами безпеки!

Ви взагалі уявляєте собі взагалі цю колізію?

Все навкруги в аварійному стані і ось-ось конструкції недобудованої площі повторять “Куренівську трагедію”, але в єдиному безпечному місці без будь-яких перешкод майже кожного дня відбуваються екскурсія за екскурсією!

 

І всі задоволені!

Резюмуючи все вищесказане повторю свої запитання:

  1. Хто конкретно надав монопольне право Віталію Білецькому та Ользі Рутковській представляти інтереси громади у питанні “Музею на Поштовій”?
  2. Хто конкретно надав монопольне право Віталію Білецькому та Ользі Рутковській висловлюватись від імені ГО “Громада Андріївський Узвіз”?
  3. Хто конкретно надав монопольне право Віталію Білецькому та Ользі Рутковській адмініструвати, поширювати інформацію та одноосібно припиняти діяльність сторінок і груп спільноти “Музею на Поштовій” у Фейсбуці?
  4. Чому і на яких підставах на місці де повинен був зявитися “Музей”, сьогодні нелегально функціонує сімейний “Історико-культурного туристичного центру "Річкова Брама Києва"?
  5. Як отримати звіт про використання коштів наданих громадою міста Віталію Білецькому та Ользі Рутковській?