Діджитал тренди на 2021 рік

Подальше зростання долі Mobile

Конверсії в мобільному трафіку виросли у 2020 році на 30% в порівнянні з даними 2019 року. Зростання триватиме.

Персоналізація

Реклама стане ще більш ефективною через більш точну деталізацію торгової пропозиції для конкретних покупців, яких система таргетуватиме за демографією, інтересами, стилем життя і поведінкою.

Монополія Walled Gardens

Тренд переділу ринку на закриті екосистеми стане одним з головних. "Закриті сади" - це компанії, які збирають і обробляють дані всередині своєї екосистеми і не діляться ними з пошуковими системами і соцмережами.

Відповідальність за персональні дані

Компанії будуть пильніше оберігати персональні дані і думати не тільки про законодавчі норми, а й про етику і соціальної відповідальності.

Штучний інтелект і машинне навчання

Підвищиться попит на системи підбору засобів догляду по фото, віртуальна примірка одягу, товарні рекомендації, персоналізація на сайтах і інші «розумні» технології.

Відео

Експерти оцінюють ефективність цього каналу вище, ніж інших медійних форматів, наприклад, банерів. Це пов'язано зі швидкістю сприйняття інформації і новими споживчими звичками.

Автоматизація

Автотаргетінгі, автоматизація креативів (ресайз, автоконтент) і інші інструменти, які скоро почнуть витісняти архаїчні ручні.

Контекстна реклама витісняється соцмережами

Значно впала частка контекстної реклами, а ось social commerce, тобто продажу через Facebook, Instagram і TikTok, показує значне зростання.

Фактично, сьогодні соцмережі формують глобальну екосистему, і e-commerce вже є одним з ключових елементів.