Люди все менше і менше хочуть читати довгі тексти

Як порахували в Axios, жоден великий матеріал найбільших новинних медіа не обходиться без додаткового мультимедійного контенту.

Проблема тут криється в тому, що люди все менше і менше хочуть читати довгі тексти. І виданням, щоб все ж розповісти свою історію, доводиться вдаватися до послуг інших форматів, акомпануючим до тексту.

Так з'являються pop-up подкасти, розсилки, що доповнюють матеріали. А ті, у кого є гроші, укладають договори на продакшн серіалів, фільмів.

Наприклад, в Axios на початку року був підготовлений великий матеріал про останні дні президентства Дональда Трампа. І замість того, щоб публікувати все одним текстом на 6000 слів, вирішено було зробити дев'ять більш коротких текстів і подкаст. Таким чином, історія виявилася більш фрагментованою і зручною до споживання.

За даними Chartbeat, середня кількість слів у матеріалі новинних медіа в вересні 2019 року був на рівні 449.

В лютому 2020 воно знизилося до 380.

Статистика від Similarweb говорить про те, що у 2020 році середній час візиту користувача на новинний сайт і кількість сторінок за візит знизилися відповідно на 6,2% і 19,4%. А середній час прочитання одного матеріалу знизилося з 31,24 секунди до 30,29.