Творець одного з наймасштабніших інтернет-вірусів розповів свою історію

Творець одного з наймасштабніших інтернет-вірусів ILOVEYOU розповів свою історію. Виявилося, що масивна атака на сервери Пентагону ніколи не планувалася, і все вийшло зовсім випадково.

Ще 20 років тому в інтернеті з'явився вірус ILOVEYOU, що став причиною виходу з ладу багатьох пристроїв і послужив причиною відключення серверів парламенту Британії через проникнення у внутрішню мережу Пентагону. Збиток оцінювався мільярдами доларів, а особистість творця була встановлена ​​ще в той час. Ним виявився хлопець з Філіппін, і з'явилася маса чуток про його долю, включаючи контракт з Microsoft. Незважаючи на це, хакер досі живе в Манілі, і ніяких пропозицій чи дій з боку правоохоронних структур по відношенню до нього не було. Навіть судового розгляду не відбулося, і таким чином творець ILOVEYOU не поніс ніякого покарання, так як в той час не існувало статті в законі, яка б передбачала покарання за хакерство.

Зараз же 44-річний чоловік володіє невеликою майстернею по ремонту телефонів і шкодує про свій вчинок. Він зазначив, що вірус створювався виключно як додаток по крадіжці паролів для можливості безкоштовно користуватися інтернетом. В результаті хакер трохи поліпшив код програми, щоб вона копіювала паролі, відправляла їх назад і при цьому поширювала себе за допомогою Microsoft Outlook. Першим одержувачем ILOVEYOU став невідомий з Сінгапуру, вже через 24 години весь світ говорив про масштабну хакерську атаку. Сам творець програми навіть і не думав, що його розробка зможе завдати такий масштабний збиток.