У Києві правоохоронці викрили та затримали прихильника «руського миру»

У Києві правоохоронці викрили та затримали прихильника «руського миру»

Зловмисник неодноразово приймав участь у інформаційних акціях російської федерації проти України, за що був внесений до бази даних «Миротворець». 

Під час обшуку за місцем мешкання фігуранта правоохоронці вилучили вогнепальну зброю та вибухівку, а також заборонену амуніцію та символіку часів СРСР. Із затриманим наразі проводяться слідчі дії.

У рамках реалізації оперативної інформації працівники Подільського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України викрили 59-річного місцевого мешканця у незаконному зберіганні вогнепальної зброї та вибухових речовин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний перебуває у базі даних «Миротворець» за участь у інформаційних акціях російської федерації проти України, а також вчинення інших дій антидержавної направленості.

Під час проведення невідкладного обшуку за місцем мешкання фігуранта слідчі виявили та вилучили вогнепальну зброю, а саме револьвер системи «Наган» та дві тротилові шашки, які зловмисник зберігав у схованці на горищі будинку. Окрім цього у квартирі порушника правоохоронці вилучили військову амуніцію та заборонену символіку часів СРСР.