У Києві прийшли з обшуками до друга Медведчука: що відомо

У медведчуківського політолога Михайла Погребінського проходять обшуки. 

Пишуть, що правоохоронці цікавляться діяльністю його ГО «Київський центр політичних досліджень та конфліктології», яка на замовлення Москви вивчала соціальні настрої українців. Повідомляють, що навіть знайшли дані якогось «соцдослідження», за яким 46% українців підтримують політику кремлівського карлика.

Подібна діяльність Погребінського ніколи не була таємницею. Однак, він діяв не лише через свою ГО, ця громадська організація виступала лиш замовником досліджень. Основну роботу з виконання замовлення Москви проводила і проводить соціологічна група «Рейтинг».

Уявіть собі, що «Рейтинг» уже встиг провести ШОСТЕ, загальнонаціональне опитування. Це абсурд! Як можна опитати десятки мільйонів людей, які виїхали за межі країни, переселилися в інші регіони? Як опитати мешканців Харкова, Маріуполя, Чернігова і Сум, які не вилазять з бомбосховищ? Як провести опитування окупованих жителів Херсону? Мелітополя? Бердянська?

Та Рейтинг продовжує видавати потрібні кремлівському карлику тези, які обґрунтовують його агресію. 

«Рейтинг» в своєму «шостому опитуванні», стверджує, що у 2012 році лише 57% громадян України вважали українську мову рідною! Хоч навіть за загальнонаціональним переписом 2001 року Українську мову вважали рідною 67,5% населення України.

Погребінський і «Рейтинг» заохочують ху..йла вбивати українців!

Зазначається, що під час обшуку у Погребинського знайшли сфальшовані результати соцопитування - у ньому 46% українців нібито підтримують дії Володимира Путіна. Крім того, повідомляється, що за фактом обшуків щодо Погребинського було порушено провадження одразу за декількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111 (Державна зрада);
  • ст. 191 (Привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Михайло Погребинський є засновником та керівником громадської організації " Київський центр політичних досліджень та конфліктології". Він неодноразово з'являвся в ефірах телеканалів, підконтрольних Віктору Медведчуку.

За даними проекту TEXTY.org, співробітники даного "центру" активно розповсюджують проросійські меседжі в Україні та піарять Віктора Медведчука. Сам Погребинський називає себе представником "російської України" у Києві та просуває в нашій країні ідеї "російського світу".

Крім того, у 2014 році він виправдовував "диктаторські закони" 16 січня, які призвели до загибелі людей під час Революції Гідності, стверджував, що в Україні є активісти, які нібито налаштовані проти будь-якого компромісу "з людьми Донбасу" та хочуть "моноетнічної" нації.