У Сумах пройшов дводений тренінг "Комунікаційні стратегії в роботі ОТГ"

25-25 березня завдяки неймовірній підтримці Сумського "Центра розвитку місцевого самоврядування", створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України та безпосередньо великого друга і партнера Платформи громадської участі SPILNO Олександр Хоруженко, в Сумах було проведено дводенний тренінг "Комунікаційні стратегії в роботі ОТГ".

Сьогодні важко переоцінити роль, місце та значення сучасних технологій так необхідних для розвитку громадянського суспільства. Особливо якщо розглядати технологічні інновації в області комунікацій.

Із вступним словом виступив Олександр Хорунженко, який розповів про програму семінару і представив тренерів.

Концепцію побудови Розумного міста як міста розумних людей. Сучасні онлайн інструменти, електронні процеси громадської участі методи та стратегія комунікацій стали темою семінару який провів експерт в області IT, медіа та комунікацій, представник ГО "Укрмедіа" - Чеславський Олег.

Саме зусиллями команди ГО "Укрмедіа" зараз створюється та впроваджується онлайн ресурс - платформа громадської участі Спільно. Ресурс який повинен стати комунікаційним майданчиком на якому зможуть не тільки порозумітися влада та громада, але й розпочати плідну співпрацю.

Розпочавши свою розповідь про концепцію Розумного міста, Олег Чеславський розповів про інноваційні процеси громадської участі, взаємодії та комунікації, не маючу аналогів в Україні, які вже сьогодні впроваджені на платформі, а саме:

  • Публічні консультації онлайн
  • Онлайн Конкурси
  • Онлайн дебати
  • Онлайн тендери

Ці процеси допомагають органам місцевого самоврядування у простій, зручній та прозорій формі залучати громадськість до розробки і впровадження місцевих політик. Вирішення важливих місцевих питань.

Інструменти налаштовані таким чином, що питання можна вирішувати як на рівні мешканців окремого будинку так і країни у цілому.

Після знайомства з інструментами учасники провели невеличку вправу в рамках якої було створено конкурс, проведено голосування та обрано переможця.

Наприкінці свого виступу Олег Чеславський розповів про Стратегії комунікації.

Наступний модуль програми який більш поглиблено розкрив проблему стратегічного планування комунікаційних стратегій провела радник з питань комунікації Крістіна Криженко.

Другий день розпочався з питання взаємодіє з громадою. З'ясуванням питання якими є інструменти комунікації для кожної цільової групи займалась пані Крістіна. Учасники попрацювали у міні-групах. 

Наприкінці семінару Олег Чеславський запитав учасників про враження від ідеї впровадження платформи громадської участі. Запропонував яким чином можна об'єднати існуючі проекти з інструментами платформи і як можна налагодити ефективну співпрацю.