«Україна стала могильником для російських танків»

Огляд міжнародних ЗМІ станом на 18.03.2022:

Bloomberg з посиланням на американських посадовців пише, що путін, ймовірно, створить ядерну загрозу, якщо війна затягнеться. Згідно з новою оцінкою Пентагону, можна очікувати, що путін погрожуватиме застосувати ядерну зброю проти Заходу, якщо продовжиться жорсткий опір України російському вторгненню, виснажуючи звичайну робочу силу та техніку.

The Washington Post пише, що більше двох десятків республіканців вимагають від Байдена зробити більше для допомоги зруйнованій війною Україні та надати їй додаткову зброю для протитії росії. Сенатори вимагають або надати Україні доступ до літаків і систем протиповітряної оборони, які їй потрібні для самооборони, або запровадити заборонену для польотів зону, щоб закрити українське небо для російських атак.

The Wall Street Journal вийшла зі статтею «Україна стала могильником для російських танків». В ній сказано, що росія розпочала війну в Україні з найбільшими у світі танковими силами, але втрати, яких вона зазнала, показують її слабкі сторони на сучасному полі бою. Московські війська втратили понад 230 важкоброньованих гусеничних машин. За словами аналітиків, з часів Другої світової війни ніхто ще не втрачав стільки танків за такий короткий період. 

The Times пише, що військові невдачі президента путіна у війні росії в Україні збільшуються, і вчора з’явилися докази того, що наразі він втратив щонайменше 7000 військовослужбовців і понад 200 танків, і москві доводиться викликати війська з інших підрозділів.

Reuters прогнозує напружену розмову президентів Байдена і Сі щодо України. Це буде перший контакт лідерів з листопада минулого року.  Байден «ясно дасть зрозуміти, що Китай нестиме відповідальність за будь-які дії, які він вживає для підтримки російської агресії, і ми, без вагань, накладатимемо витрати», - цитує видання слова держсекретаря США Ентоні Блінкена.