В американських соцмережах для прихильників Трампа влаштували "Варфоломіївську ніч"

В американських соціальних мережах зараз йде повномасштабна Варфоломіївську ніч для прихильників Трампа. Їх банять у Фейсбуці, Твіттері, Реддіті ті Твічі.

У тому ж Твіттері самого Трампа забанили навічно.

Додаток Parler, який прихильники Трампа використовували для координації спільних дій, вже видалили з Google Play Store і готуються прибрати з Apple Store.

Фактично це наступ на свободу слова та свободу мислення і порівняти його можна хіба що зі спаленням книжок.

Прихильники Трампа цілком справедливо порівнюють те, що відбувається з 1984.

Цікавий та тривожний поворот подій який доводить, що "керована" демократія має всі ознаки диктатури якої може бути підвернена навіть така розвинута і за усіма ознаками демократична країна як США. 

Ризикну заявити, що те що ми спостерігаємо це становлення в Америці режиму деспотичної технократії. Коли технологічні медійні канали в країні мають більше влади ніж будь-яка політична сила.

Трамп переміг свого часу завдяки тому що переграв суперника який використовував для піару традиційні медіа. Трамп же зробив ставку на медіа соціальні.

Таємна зброя Байдена, платформа яка принесла йому перемогу була описана ще у квітні 2020 року в статті Biden’s secret weapon to defeat Trump: DemTech і мова там йде про цифрові платформи демократії на які саме і зробив ставку політик.

Таким чином перемога Байдена не була несподіванкою. У той час як наступ на свободу мислення та волевиявлення дійсно жахає.