В Україні відбулася презентація міністерства, яке створить «державу в смартфоні»

Віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров презентував команду і цілі нового міністерства, яке повинно створити так звану «державу в смартфоні». У презентації взяли участь голова Верховної Ради Дмитро Разумков, міністр фінансів Оксана Маркарова і інші члени уряду, народні депутати та представники IT-галузі, повідомляє Укрінформ.

«Ми хочемо перетворити надання державних послуг в зручний сервіс для громадян з доступом через додаток в смартфоні ... На першому етапі ми хочемо повністю перевести в онлайн 100 публічних послуг для громадян і бізнесу. Також у нас є велика мета - сто відсотків населених пунктів підключити до мережі Інтернет і сто відсотків об'єктів соціальної інфраструктури ... І у нас є така велика мета щодо 6 мільйонів українців, яких ми хочемо залучити, навчити базовим digital skills (цифровим навичкам), при цьому 70% цих людей були в віці від 30 до 60 років, які зараз «просідають» у володінні базовими цифровими навичками », - сказав Федоров.

Він додав, що четвертої великою метою новоствореного міністерства є збільшення частки IT в ВВП країни до 10 відсотків, яка зараз, за ​​різними даними, становить від 3 до 7 відсотків.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час виступу наголосив, що влада повинна продемонструвати те, що обіцяла людям - здатність робити якісно нову державу.

Разумков додав, що знає міністра Михайла Федорова і багатьох співробітників Міністерства цифрової трансформації вже рік. За його словами, ці люди показали високу ефективність у створенні брендів і Діджитал-напрямки.