В’ячеслава Шаповалова. звинувачують в розтраті майже 1 млрд грн!

▪️СБУ зібрано докази злочинної діяльності колишнього заступника міністра, який займав посаду у 2021-2023 рр. Зі своїми підлеглими заступник міністра закупив неякісну військову форму у приватної компанії на майже 1 млрд грн. Тепер ЗСУ не можуть використовувати її, бо ця форма непридатна для експлуатації в холодну пору року та в умовах ведення інтенсивних бойових дій. 

🔺На підставі зібраних матеріалів СБУ повідомила колишньому заступнику Міністра про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);

▪️ ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

▪️Шаповалову В. світить до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. За такими ж статтями повідомлено про підозру його спільнику – колишньому в.о.директора Департаменту державних закупівель МОУ, - обидва корупціонери наразі перебувають під вартою. 

⁉️ При цьому жодних питань до їхнього безпосереднього керівника - колишнього Міністра оборони України Рєзнікова О.Ю. ніхто ні в чому не підозрює. Хтось вірить у те, що заступники і підлеглі можуть красти з бюджету мільярди, щоб начальник не знав?