Запрошуємо на подію: Відповідальність і свобода

Вже завтра з 15.00 до 18.00!
Раді будемо  побачити і записати інтерв'ю на  тему "Свобода і відповідальність".

"Як вийти з лабіринту мінотавра? Login: свобода, Password: відповідальність.

Кожен може дати інтервью укрмедіа у лабиринті Мінотавра

16 листопада 2021 року у День працівників радіо та телебачення було оприлюднено Звернення Медіаруху до українських журналістів: «За сім років після Революції гідності незалежність української журналістики знову під загрозою. Анонімні канали, ботоферми, олігархічні медіа, які служать виключно на догоду власникам, витісняють професійні стандарти. Бізнесмени нівечать видання. А влада, яка мала б захищати свободу слова, сама намагається приборкати медіа. Ми звертаємося до тих журналістів, які залишаються чесними попри обставини. Які керуються стандартами, а не побажаннями. Які не оцінюють, а цінують своє слово. Настав час єднатися. Поодинці ми безсилі перед загрозою. Разом ми непереможні!» 

21 листопада українці відзначали День ГІДНОСТІ та СВОБОДИ і знов постало питання правдивої журналістики.

Як убезпечити інформаційний простір від брехні, популізму, і наповнити його необхідними меседжами для суспільства. Які є запобіжники цьому? Як забезпечити при цьому свободу творчості журналістів, їх незалежність?

Можливо цьому допоможе фраза з чотирьох  слів, яку  5 років тому висловила Олександра Бакланова: «Login: свобода, Password: відповідальність»? 
Шановні журналісти, митці! Запрошуємо вас 25 листопада 2021 року на зустріч в Інституті проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України, де наразі відбувається виставковий проєкт Ольги Данилюк та Федора Александровича «Візит до мінотавра», який поєднує простір постдокументальної вистави Ольги Данилюк «Contact Line» створеної режисеркою про лінію розмежування, і живопис художника Федора Александровича, що пов’язаний з тією ж темою - лабіринтом мінотавра.

Кращого місця і нагоди навряд чи знайдеться для обговорення проблематики вільної свободної журналістики та напрацювання того, що ТРЕБА робити заради забезпечення відповідальної журналістики.

Зустріч проходитиме з 15.00 до 18.00 25 листопада 2021 року в галереї Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України за адресою: Київ, вул. Коновальця, 18-Д.

Вхід - за наявності ковід-сертифіката про вакцинацію або негативного ПЛР чи антиген-тесту.

Організатори: Укрмедіа, Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України, Федор Александрович"