В'єтнамський уряд впроваджує систему електронних кабінетів

В'єтнамський уряд розробив те, що називається системою «електронного кабінету» для підвищення ефективності шляхом скорочення термінів перебування у державних установах на 30 відсотків і припиненням використання паперу до кінця року, за винятком конфіденційних документів.

Індивідуальна система від Viettel, провідної телекомунікаційної компанії в країні, надійно оновлює, зберігає та управляє документами для урядових зустрічей, пропонуючи електронне голосування за допомогою цифрових підписів. Він також автоматично посилає повідомлення та нагадування чиновникам.

Онлайн-голосування

Електронний кабінет вперше був введений в експлуатацію під час засідання уряду під головуванням прем'єр-міністра В'єтнаму Нгуєна Сюана Фука в Ханої минулого місяця. Під час зустрічі було проведено онлайн-голосування з використанням нової системи. Двадцять сім членів кабінету голосували за постановою про електронну ідентифікацію за допомогою планшетів. Також в прийнятті рішення взяли участь чотири особи, які фізично не були присутні в залі для переговорів.

Голова Міністерства урядового відомства Маі Тянь зазначив, що система може також усуне дрібну корупцію, оскільки вся інформація записується в цифровому форматі. Це допоможе усунути перешкоди для бізнесу та новостворених підприємств і сприятиме розвитку економіки.

За словами телекомунікаційного гіганта, електронний кабінет — це лише перший крок у перетворенні В'єтнаму на «розумну» країну.

"Система E-Cabinet була ретельно перевірена до впровадження. Це забезпечує ефективну та безпечну передачу та зберігання конфіденційної інформації", - сказав Le Dang Dzung, виконуючий обов'язки голови групи Viettel.

«Viettel інвестуватиме фінансові ресурси, технології та таланти у співпрацю з урядом для подальшого створення електронного, сучасного, прозорого та ефективного робочого середовища в адміністрації. Це стане основою для створення цифрової економіки та суспільства у В'єтнамі.