Євген Дикий: "Велика війна показала, що ми всі - нація добровольців."

Євген Дикий  привітав українців з Днем добровольця!

"НАЦІЯ ДОБРОВОЛЬЦІВ

Сьогодні День українського добровольця.

Згадка про те, як у вже ніби такому далекому 2014-му добробати наломали всі плани пуйла та перетворили їхню "руцковєсну" на наше гаряче АТОшне літо.

Я ще тоді казав, що всі АТОшники за великим рахунком добровольці - адже в той час було геть не складно відкосити від мобілізації, тож призвані до лав "регулярів" робили той самий особистий усвідомлений вибір, що і добробатівці. Хіба що добробатівці трохи більш безбашенні та схильні до махновщини, а регуляри трохи більше люблять закон та порядок - ось і вся різниця

Велика війна показала, що ми всі - нація добровольців.

Тисячні черги під військоматами та у "рибних місцях", де видають стволи, запис до ТрО "по блату", бо інакше черга задовга, донорські пункти, що закриваються через переповнення сховищ крові, волонтерство в кожному дворі - ми відповіли на нову загрозу так само як у 2014-му, тільки з поправкою на масштаб загрози.

Це те, чого ніяк не може збагнути наш ворог - неможливо перемогти, коли проти тебе тотальна народна війна, а не лише регулярна армія.

Нація добровольців заслуговує на мир переможців. Не на калічні компромісні конструкції з позаблоковими статусами та фількиними "гарантіями безпеки", тим більше не на "обнулення" ситуації із поверненням до 23.02.2022 - так, ніби не було Волновахи та Харкова, Маріуполя та Ахтирки, ніби можна "обнулити" тисячі наших смертей.

Нам потрібний мир в кордонах 2013, із відшкодуванням всіх збитків коштом конфіскованих російських рахунків, та із збереженням всіх санкцій на росії аж до падіння кремлівського режиму (а в ідеалі - до розпаду росії на десяток нових дружніх нам держав).

Ми заслуговуємо на такий мир, і не приймемо ніякого іншого.

Ми - нація добровольців, всі разом, всією нацією, воюємо цю велику тяжку війну. І всі разом будемо вирішувати про що можна вести переговори, а про що не варто, які папірці можна підписувати, а які народ не велить.

Ця війна, як і АТО, як і Революція Гідності - теж свого роду Майдан, тільки значно тяжчий та дорожчий для нас. І ми самі вирішимо, що хочемо отримати за таку дорогу вже заплачену ціну.

Зі святом, мої котики та зайчики!

З Днем добровольця, який відтепер стає святом кожного із нас!

Слава Україні!"