20 найнебезпечніших для здоров'я продуктів

1. Глутамат натрію (Е621). Продукти, що містять добавку Е621, викликають в організму залежність. У мишей в певних дозах викликає сліпоту. Є наймасовішою добавкою. Глутамат натрію накопичуючись в організмі, може викликати важкі напади.

2. Трансжири. Масло жирністю менше 72% вживати не можна, це звичайний трансжир.

3. Малосольна риба в пластикових тарах. Справжня малосольна риба зберігається недовго і тільки в маслі.

4. Арахіс. Це генно-модифікований продукт. У нього імплантується ген петунії, щоб його не атакували комахи. Тому арахіс майже завжди свіжий і презентабельно виглядає.

5. Крабові палички. Це звичайна соя, змішана з крабовою есенцією. Майже 95% сої - це ГМО (генно-модифікований продукт).

6. Крупи і каші швидкого приготування, пластівці. Містять ароматизатори та барвники ідентичні натуральним, але не натуральні.

7. Солодкі газовані напої. Такі напої в першу чергу викликають спрагу і, до того ж містять дуже багато цукру або того гірше цукрозамінника. Ортофосфорна кислота вбиває мікроорганізми. Крім того, бензоат натрію (Е211), який використовується як консервант, пригноблює ферменти, що призводить до порушення обміну речовин і ожиріння.

8. Ковбаси - містять до 40% прихованих жирів і масу смакових добавок. Деякі ковбаси, сосиски, сардельки, на 80% складаються з трансгенної сої.

9. Курка. Те, що м'ясо "накачують" практично нешкідливими наповнювачами - це багато хто знає, однак особливо чоловікам не можна вживати куряче м'ясо, так як в нього додають велику кількість гормонів викликаючи гормональний дисбаланс.

10. Ароматизовані чаї. У них додано неймовірну кількість барвників і кислот.

11. Майонез, кетчуп, соуси. Майонез повний трансжирів, які є канцерогенними до того ж викликають підвищення рівня холестерину. Не можна їсти майонези, особливо в пластикових упаковках. Оцет виділяє з пластика ті самі канцерогенні речовини! Майонез містить величезну кількість консервантів і стабілізаторів.

12. Картопляні чіпси, сухарики. Через особливості приготування в чіпсах утворюється безліч канцерогенів - речовин, що провокують рак.

13. Соки в пакетах. Про жодні натуральних соків мова йти не може! У Росії ці соки роблять з Китайського сировини 50% хімія і 50% сироватка фруктів або законсервованих фруктів.

14. Жувальні цукерки, пастила в яскравій упаковці, чупа-чупс. Містять величезну кількість цукру, хімічні добавки, барвники, замінники.

15. Сухофрукти. Дієтологи не рекомендують сухофрукти, оброблені розчином сірчистої кислоти або сірчистим газом. А за технологією подібній обробці у нас піддають яблука, груші і більшу частину абрикосів. Курага без двоокису сірки має більш темний, до бурого, колір. Оброблені сухофрукти бажано замочувати на кілька хвилин в трохи теплій воді, тоді більша частина двоокису сірки перейде в розчин.

16. Бульйонні кубики. Готові супи. Головний інгредієнт в складі кубиків - це сіль (50-60%). Ще третина в їх складі - це глютамат (підсилювачі смаку), головна небезпека яких полягає в тому, що вони - сильні канцерогени.

17. Сир в "пакетиках". У його складі присутні сухе молоко і рослинні жири, у багатьох з них сиру НІ ВЗАГАЛІ.

18. Локшина швидкого приготування. Якщо хочете її поїсти просто не додавайте приправ (навіть сухих). На 95% і більше всіх приправ, соусів, сухих продуктів містять глутамат натрію. Сама локшина зазвичай створена з натуральних продуктів (вода, борошно, яєчний порошок).

19. Продукти для дітей від великих виробників містять ГМО. Компаніями-порушниками виявилися Nestle, Gerber, Semper, Kolinska, Valio, Friesland Nutrition.

20. Сметана. Багато "сметани" в пластикових стаканах це рослинні жири і "продукт сметанний".