5 перевірених способів позбавитися від телефонної залежності

Більшість досліджень стверджує, що люди перевіряють свій телефон близько 150 разів на день. Але як позбутися від цієї звички, якщо смартфони тісно пов'язані з вашим життям і роботою? П'ятеро людей, яким вдалося впоратися із залежністю від смартфона, поділилися своїми порадами.

Видаліть відволікаючі вас додатки

«Раніше я постійно відволікався на айфон, а потім він став забирати час, що я мав витратити на дітей, - розповів Джейк Напп, колишній партнер по дизайну Google Ventures. - Тоді я видалив всі додатки, які мене відволікали: Twitter, Facebook, Instagram, YouTube. Я видалив додаток Gmail, відключив вбудовану пошту і навіть Safari ».

За словами Наппа, це рішення принесло йому величезне полегшення. Спочатку він думав, що це буде короткостроковий експеримент, але пройшло вже шість років, а на його телефоні досі немає всіх цих додатків.

Треба збільшити розмір вашого пристрою

Такий незвичайний рада дала Мічелл Заппа, засновник компанії Envisioning Technology.

Величезний розмір пристрою допоміг йому більше звертати увагу на моменти, коли їм недоречно користуватися. «Замість смартфона я почав користуватися iPad mini 3G, - розповів він. - У ньому були всі функції айфона, крім дзвінків. Планшет величезний, і користуватися, скажімо, за обіднім столом їм було незручно. Так я зрозумів, що в якісь моменти даремно витрачаю на нього час, і перестав перевіряти стрічку твіттера і інстаграма. Пізніше я знову почав користуватися смартфоном, але став робити це більш свідомо ».

Зробіть так, щоб вам незручно було користуватися телефоном

«Перший крок [до позбавлення від залежності] - це установка спеціального додатку, який відстежуватиме, як часто ви користуєтеся телефоном», - вважає графічний дизайнер Сара Лоуренс. Вона поставила на смартфон додаток Moment, яке показувало їй, скільки часу вона проводить, втупившись у екран. Також Сара пробувала чергувати настройки екрану - два тижні користувалася стандартними, а наступні дві використовувала чорно-білий режим, що дратувало. За словами Лоуренс, завдяки чорно-білому режиму вона стала користуватися смартфоном тільки по справі і перестала бездумно гортати соцмережі.

Залишайте телефон в іншій кімнаті

Інвестор Йонас Рехтман поділився радою, яку дав йому психолог: всякий раз, коли ви йдете в іншу кімнату, не беріть з собою телефон. Раніше Рехтман завжди носив з собою смартфон і відразу ж ішов додому, якщо у нього був низький заряд батареї. За словами інвестора, у нього ніколи не розряджався айфон, тому що він постійно його заряджав. Психолог змусив Рехтман залишати телефон в іншій кімнаті на невеликий проміжок часу (наприклад, на 15 хвилин), а потім збільшувати його тривалість.

Переведіть свій телефон в авіарежім

«Кілька тижнів тому я видалив Instagram, і це було геніальним рішенням, - зізнався Джон Конверс Таунсенд, SMM-менеджер Fast Company. - Ночами я став включати авіарежім. Instagram мені все-таки довелося встановити заново, тому що моя дівчина обурювалася, що я не бачу меми, які вона мені скидає. Але авіарежім я включаю практично щоночі або хоча б відключаю повідомлення ».

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство