5 смертельних помилок менеджерів, через які ви втрачаєте прибуток

Пропускають дзвінки і не передзвонюють
Якщо клієнт дзвонить за вказаним номером в робочий час, він чекає, що на його дзвінок дадуть відповідь. Якщо ніхто не підходить, а потім ще й не передзвонює по залишеному контакту, людина йде до ваших конкурентів і купує їх товар, а ви втрачаєте прибуток.

Довго не відповідають і змушують клієнтів чекати
Чим довше клієнт дзвонить і ніхто не підходить, тим більше він дратується. В результаті отримує негативний досвід спілкування з вашою компанією, хоча контакт ще навіть не відбувся. А ваша репутація зіпсована. Що робити? Відстежувати і збирати статистику дзвінків. Складно, дорого, але без цього вже практично ніяк.

Хамлять клієнтам і не вирішують їх проблеми
Коли у вас великий відділ продажів, майже неможливо оцінити якість роботи кожного співробітника. Ви можете навіть не знати, що хтось із ваших продажників грубо розмовляють з клієнтам і не намагаються вирішувати індивідуальні проблеми. Що робити? Записувати і час від часу телефонні розмови ваших менеджерів з клієнтами і прослуховувати їх.

Не пам'ятають клієнта, який їм уже дзвонив
Якщо клієнт дзвонить в вашу компанію вже не перший раз, то найменше йому хочеться повторювати одну і ту ж інформацію. В результаті ви отримуєте роздратованого клієнта і втрачаєте прибуток. Тому якщо у вас все ще немає CRM, підключіть її і нехай ваші менеджери вбивають туди всі свої контакти з клієнтами і інформацію, отриману в ході спілкування.

Немає плану продажів
Контролювати співробітників у великому офісі дуже і дуже складно. У тому числі це стосується працівників, що працюють на дому. Створюйте плани по дзвінках для кожного менеджера і відстежуйте результати їх роботи в CRM.

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство