6 прийомів змусити людей прислухатись до вас

Завжди будьте готові висловити свою думку

Якщо ви не будете з'являтися на обговореннях, то у вас легко може скластися враження, що все вас ігнорують. Можливо, це прозвучить банально, але щоб донести до когось свою думку, вам потрібно бути присутнім поруч з цією людиною. Висока відвідуваність зборів зміцнить ваш статус в очах оточуючих - вони чекатимуть, що одного разу ви висловіться.

Готуйтеся до виступу заздалегідь, особливо, якщо ви плануєте зробити конкретну пропозицію. Запишіть кілька рішень, які у вас є. Ваша присутність і підготовленість покаже, що ви надійна людина, до якого варто прислухатися.

Тренуйте свій емоційний інтелект

Поміркуйте, в якому вигляді ваша аудиторія хотіла б отримати інформацію, яку ви збираєтеся повідомити. Які формати добре для неї підходять?

Постон також рекомендує триматися максимально доброзичливо і показувати, що ви цінуєте свою аудиторію. Щира доброта і подяку за увагу змусить людей вас вислухати.

Знайте свої слабкі сторони

Під час підготовки до виступу перед колегами або розмови з босом, подумайте, які недоліки заважають вам створити потрібний образ. Наприклад, Постон помітила, що іноді говорить занадто швидко, через що співрозмовники не встигають вловити її думку. Ловіть себе на слабкостях і згадуйте про вашу основну мету.

Дотримуйтеся вимог стратегічні паузи

Щоб справити хороше враження своєю мовою, необов'язково говорити безперервно. На зборах краще зробити невелику паузу після того, як ви висловите закінчену думку. Під час неї ви зможете побачити реакцію слухачів і зібратися з думками. «Ніколи не завадить зробити пару глибоких зітхань, це дуже корисно», - радить Постон. За її словами, рідко бувають випадки, що вам потрібно терміново донести свою думку, не роблячи пауз. Паузи допоможуть вам впоратися з імпульсивними реакціями та емоціями.

«Кого б ви стали слухати - зібрану і спокійну людину або нервову та імпульсивну?», - додала Постон.

Нагадайте про себе після виступу

Якщо на зустрічі з начальником ви сказали, що зв'яжетеся з такими-то колегами, обов'язково зробіть це і повідомте босові, що ви зробили те, що планували. «Не потрібно писати довгий лист про свої досягнення, просто відправте пару рядків про те, що ви робите свою справу», - радить Постон. Ваше нагадування повинно бути зроблено не просто так, а щоб співрозмовник зрозумів, що ви налаштовані серйозно.

Не бійтеся відступити

За словами Постон, люди, які вірять у свої сили, передають цю віру навколишнім. Але якщо вам ніяк не вдається донести оточуючим свою думку, попри всі старання, іноді варто відступити і розглянути інші варіанти.

«Якщо ви випробували всі можливі способи, а вас так і не слухають, згадайте про те, що в морі ще повно риби, - каже Постон. - У вас є все необхідне, щоб знайти місце, де вас будуть цінувати і поважати ».

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство