Більше 80% представників поколінь Y і Z відчувають себе відірваними від колег, працюючи вдома

Більшість представників мілленіалів (81%) і покоління Z (82%) поскаржилися, що менше відчувають зв'язок з колегами, працюючи на дому, і хотіли б повернутися в офіс, показало спільне дослідження WeWork, аналітичної компанії Hamilton Place Strategies та компанії що спеціалізується на гео-плануванні - Replica. Для молодих співробітників важлива присутність в їх роботі навчання, наставництва та співпраці, саме тому їм некомфортно далеко від колег і багато з них хочуть повернутися в офіс. 76% опитаних заявили, що офіс для них як і раніше «важливий» або «дуже важливий».

Самоізоляція в зв'язку з COVID-19 змусила людей переоцінити значення офісу і регулярного контакту з колегами. Попрацювавши віддалено, майже 70% заявили, що хотіли б повернутися в офіс. Серед них 34% хотіли б мати можливість поєднувати роботу в офісі і з дому. Лише 31% респондентів хочуть залишитися на «удалёнке».

За час дистанційної роботи 45% опитаних стали менш продуктивні, 36% респондентів - менш оптимістичні щодо своїх кар'єрних перспектив. Навіть незважаючи на любов поколінь Y і Z до технологій, вони не хочуть ставати «Поколінням Zoom». Відео виклик тільки ускладнюють роботу і негативно впливають на продуктивність, вважають 57% мілленіалов і 61% «зетовий».

Незважаючи на готовність повернутися в офіс, співробітники усвідомлюють загрозу COVID-19 і необхідність дотримання заходів безпеки в офісі, але розраховують перекласти ці обов'язки на роботодавців. 56% хочуть, щоб роботодавець надав засоби індивідуального захисту, 50% - щоб забезпечили гарантії чистоти і дезінфікуючих процедур.

Навіть будучи впевненими в безпеці робочого приміщення, 70% працівників віддали б перевагу офіс в пішої доступності від будинку. Більша частина респондентів (55%) сказали, що їм буде «дещо» або «дуже» некомфортно їздити в офіс до появи вакцини проти COVID-19. Розташування офісних просторів WeWork таке, що дозволяє скоротити дорогу від дому до роботи в середньому з 11 км до 1 км (для нью-йоркських працівників).

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство